Sobota 20. ledna. Svátek má Ilona.

Čtyři byty z deseti letos kupují investoři

14.12.2017 01:12 Tisková zpráva: EKOSPOL

Podíl investorů na prodejích nových bytů v Praze neustále roste. Zatímco ještě před dvěma roky se na investici prodala zhruba pětina bytů, nyní už je to 40 procent. Vyplývá to z podrobného průzkumu, který EKOSPOL udělal mezi čtyřmi stovkami svých klientů, kterým v letošním roce předal nový byt.

Výsledky průzkumu nás příliš nepřekvapily. Lidé si totiž stále častěji uvědomují, že byt je lepší investice než nechat peníze ležet v bance. Výnosy z realitních investic jsou totiž při současných rostoucích cenách bytů mnohonásobně vyšší, než u jiného typu investic,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva dlouhodobého lídra developerské výstavby v ČR EKOSPOLU.

Dotazovaní odpovídali také na důvod pořízení investičního bytu. Nadpoloviční většina ho chce dále pronajímat třetím osobám. Významná část investorů však nový byt kupuje pro své děti, a to klidně i úplně malé. Počítá totiž s tím, že byt jejich potomci využijí až v budoucnu, když se osamostatní. Do té doby hodlají pořízený byt pronajímat.

Tisková zpráva EKOSPOL