Pátek 15. listopadu. Svátek má Leopold.

Dle výzkumu Savills nabízí rozvíjející se evropská města spolu s novými provozními strukturami nové možnosti investování do hotelnictví

16.04.2019 07:04 Tisková zpráva:

Dle nejnovějšího výzkumného reportu „Evropské trendy v hotelovém sektoru“ (European hotels trend report) společnosti Savills nabízí rozvíjející se evropská turistická města, jmenovitě například Praha, a nové provozní struktury, například non-leased provozní struktury, investorům, jež jsou ochotni podstoupit větší riziko, příležitosti s vyššími výnosy.

Ben Maudling, výkonný ředitel Savills pro Českou a Slovenskou republiku, říká: „Náš nejnovější výzkum ukazuje, že evropský hotelový trh je nyní mnohem vyspělejší a tato třída aktiv mnohem likvidnější, než tomu bylo před deseti lety. Zároveň tento trh disponuje širokou základnou investorů.“

Objem evropských transakcí v hotelovém sektoru dosáhl v roce 2018 vysoké úrovně, dle údajů společnosti Real Capital Analytics (RCA) dokonce úrovně vyšší než v roce 2017. Majoritní podíl vytvořili přeshraniční investoři a v roce 2018 představovaly 65,4 % celkového objemu investic. Tento podíl předstihl i průměrný desetiletý obrat 54,9 %.

Dle Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO) představovaly cesty do Evropy více než polovinu celosvětových. Do Evropy přijelo 713 milionů turistů – o 6 % více než předchozí rok. Tyto výsledky dokazují upevnění pozice Evropy jako globálního lídra v oblasti příjezdového cestovního ruchu a zvyšujících se požadavků na ubytovací zařízení.

Zatímco známá turistická města, jakým je například Londýn, představují významný podíl mezinárodních příjezdů, nejvýraznější růst vykazují menší rozvíjející se města. Praha, Lisabon, Bukurešť a Budapešť v posledních třech letech zaznamenaly společně se zvyšujícími úrokovými sazbami výrazný nárůst příletů, jak ukazují výsledky vyhledávání.

Tisková zpráva Savills