20. 07. 2017

Dražbám nemovitostí vévodí byty, pro zájemce je atraktivní hlavně cena

Dražby jsou vyhledávaným a osvědčeným nástrojem pro koupi i prodej nemovitostí. Velký rozmach přišel především s nástupem elektronických dražeb, protože uživatelé najednou získali ještě jednodušší přístup k nemovitostem, které lze koupit rychle, výhodně a hlavně bezpečně. O tom, že se mezi kupci jedná o populární metodu, svědčí i fakt, že se v současné době okamžitě prodá téměř jakákoli nemovitost, která je v dražbě nabídnuta, alespoň to vyplývá ze zkušeností společnosti Eurodražby.cz. Navíc pro kupce je výhodou, že celý proces je velmi rychlý a eliminuje všechny zbytečné prostoje. Každopádně i trh s dražbami se vyvíjí a je zajímavé sledovat i preference zájemců.

„Pokud se podíváme celkově na trh, tak všeobecně dobře se prodávají hlavně byty. Nerozhoduje velikost, kvalita nebo jiné parametry. Byty si své zájemce najdou vždy. Pochopitelně o byty ve větších městech a v centrech je zájem větší, ale i byty v menších obcích si nyní jednoduše najdou své zájemce,“ říká Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.
Ačkoli se trh s nemovitostmi mění, tak preference zájemců se nijak výrazně neliší. „Hlavními přednostmi, které táhnou, jsou pořád na prvním místě cena, pak lokalita, pozemek a pak už další konkrétní vlastnosti,“ dodává Hasman.
V dražbách lze koupit nejrůznější nemovitosti, ať už zájemci hledají pole, pozemek ke stavbě nebo luxusní vilu. V aktuální nabídce je například malebný rodinný domek nebo velká nemovitost vhodná k podnikání.
Tisková zpráva: Eurodražby.cz

Vývoj Swiss Life Hypoindexu