21. 06. 2019

Subjekty:
EKOSPOL

EKOSPOL podporuje studenty VŠE, zástupce firmy hodnotil jejich podnikatelské projekty

Nabídnout lidem a rozvážkovým firmám speciální úložné boxy, rozjet třeba obchod s izraelskými datlemi či vyvinout a dodávat hospodám a barům speciální aplikaci pro objednávání drinků. Nejen s takovými podnikatelskými záměry předstoupili před odborné porotce studenti Podnikohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze, aby prezentovali výsledky své semestrální práce. V porotě, která studentům dávala cennou zpětnou vazbu, opět zasedl i představitel dlouhodobého lídra bytové výstavby společnosti EKOSPOL.

Své podnikatelské záměry letos představilo celkem osm soutěžních týmů. Kromě základního představení projektu museli předložit kompletní podnikatelský a ekonomický plán včetně například průzkumu trhu či podrobného finančního plánu na první dva roky provozu. Zkušení zástupci investorů v porotě pak kromě těchto podkladů hodnotili i vystupování týmu a reálnost jejich nápadů. Začínajícím podnikatelům poradili, na co si dát pozor a co by měli lépe promyslet.
EKOSPOL soutěž podporuje už mnoho let. „Tato soutěž studentům ukáže mnohem více, než jen pouhá teorie. V podstatě musí připravit životaschopný podnikatelský záměr včetně plánu budoucích příjmů a výdajů. Přestože jsou mezi jednotlivými ročníky výkyvy, lze pozorovat stále lepší připravenost mladých budoucích podnikatelů. Snad tomu pomáhá i naše účast v porotě a odborné rady, které studenti od našich zástupců dostávají,“ říká generální ředitel a předseda představenstva developerské společnosti EKOSPOL Evžen Korec a dodává, že v podpoře studentské soutěže bude firma pokračovat i nadále.
Developerská společnost s VŠE spolupracuje dlouhodobě. Evžen Korec pravidelně na akademické půdě přednáší, firma se snaží oslovit i ty nejlepší studenty. „Studenti si mohou vybírat ze široké nabídky témat bakalářských a diplomových prací, kterou poskytuje společnost EKOSPOL, a podílet se tím na řešení skutečných problémů vycházejících z praxe a ne pouze prázdně teoretizovat nad úlohami, se kterými se v ostrém provozu nesetkají. Studentům posledních ročníků také nabízíme možnost praxe s tím, že ti nejlepší po jejím úspěšném absolvování mohou u nás získat přednostně trvalý pracovní poměr,“ zdůrazňuje Korec.
Tím, co mladé absolventy do EKOSPOLu hlavně láká, je podle Korce hlavně možnost uplatnit své nápady v praxi a podílet se na rozvoji hlavního města. „Samozřejmostí naší firmy je rychlý kariérní růst, kdy ti nejlepší zaměstnanci mohou rychle dosáhnout vyšších manažerských pozic s milionovými platy bez ohledu na dobu působení ve firmě. Záleží jen na jejich schopnostech, aktivitě a přínosu,“ podotýká Korec s tím, že aktuální přehled volných pracovních pozic najdou zájemci na webu společnosti.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek