09. 10. 2020

Subjekty:
EKOSPOL

Ekospol vrátí na pražský trh dostupné byty, cenu srazí pod 100 tisíc korun za metr

Dlouhodobý lídr bytové výstavby Ekospol intenzivně pokračuje v přípravě nových rezidenčních projektů. V sedmnácti rozpracovaných projektech nabídne přes 7000 nových bytů za více než 30 miliard korun. Největším areálem bude rekultivace brownfieldu na Zličíně, kde v následujících letech vyroste více než 2000 bytů. První etapu za více než miliardu korun chce developer zahájit už v druhé polovině příštího roku. Právě zde by se měly objevit cenově dostupnější byty za méně než 100 tisíc korun za metr čtvereční. Ekospol tím tak jen potvrdí své dlouhodobé zaměření na bydlení pro co nejširší okruh zájemců.

Současné ceny nových bytů se na pražském trhu dostaly na takovou úroveň, že se stávají nedostupné i pro střední třídu. Pohybují se totiž vysoko nad stotisícovou hranicí, která byla ještě před pár lety znakem luxusního bydlení. Rádi bychom proto už v příštím roce vrátili na trh cenově dostupné byty za méně než sto tisíc korun za metr čtvereční,“ prozrazuje generální ředitel a předseda představenstva developerské společnosti Ekospol Evžen Korec.
Hned dva projekty by se měly v příštím roce rozjet v Uhříněvsi, oba dohromady nabídnou zhruba 300 bytů. Mnohem větší pak bude výstavba v Hostivaři, kde by mělo vyrůst 800 bytů. I tyto byty chce developer nabídnout za bezkonkurenční ceny.
Vůbec největší projekt, který změní celou zanedbanou lokalitu v novou vyhledávanou městskou čtvrť, připravuje Ekospol na Zličíně. „Zde kromě dvou tisíc bytů vyroste také rozhlehlý park, mateřská a základní škola, obchody a množství dětských a sportovních hřišť. Nová lávka přes frekventovanou silnici pak po dlouhých desetiletích opět propojí Zličín a Řepy,“ říká Korec.
První etapu se zhruba 250 byty za více než miliardu korun chce developer zahájit v druhé polovině příštího roku. Celkem proměna Zličína potrvá minimálně 15 let a vyjde na deset miliard korun.
Ekospol vlastní v Praze a nejbližším okolí přes půl milionu metrů čtverečních ploch určených k okamžité zástavbě. Na nich plánuje postavit více než 7000 nových bytů za 30 miliard korun.
EKOSPOL a.s. je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice. Během 28 let na trhu EKOSPOL úspěšně dokončil 56 velkých developerských projektů pro více než 10 000 spokojených zákazníků. EKOSPOL staví a prodává byty s optimálním poměrem ceny a kvality. Jako jediný z velkých developerů má všechny byty vyprodány dlouho před dokončením. Společnost EKOSPOL je podle magazínu Construction & Investment Journal řazena mezi 50 největších developerů střední a východní Evropy. EKOSPOL sponzoruje ZOO Tábor. Ohrožené druhy zvířat tak podpoří každý, kdo si u EKOSPOLU koupí byt. Navíc získá celoroční rodinnou vstupenku.