Pondělí 14. října. Svátek má Agáta.

Equa bank snižuje úrokové sazby hypoték

17.09.2019 11:09 Tisková zpráva: Equa bank

Praha, 17. září 2019 Equa bank zvýhodňuje od dnešního dne úrokové sazby hypoték
o 0,2 % p.a. Snížené sazby platí pro hypotéky na výstavbu nebo koupi domu či bytu a na refinancování hypoték s fixací na 5 let. Úrokové sazby hypoték Equa bank tak i nadále patří k těm nejvýhodnějším na trhu.

Snížení sazeb není jediná výhoda, kterou Equa bank klientům u hypoték nabízí. Další je například Hypotéka PLUS. Ta umožňuje zájemcům o nové bydlení získat až celou požadovanou částku díky spoluúčasti rodičů či jiné blízké osoby. Mezi další výhody tohoto produktu patří garance pro rodiče i osoby blízké – vyvázání nemovitosti po splacení části hypotéky při splnění podmínek sjednaných ve smlouvě. Dalším benefitem pak je možnost bezplatné mimořádné splátky spojené s vyvázáním nemovitosti.

Equa bank zbavila klienty například i poplatků spojených s katastrem nemovitosti. Banka je za klienty uhradí. Ze svého tak nemusí platit vklad zástavního práva ve prospěch banky, výpis z katastru nemovitostí k čerpání hypotéky ani výpis z katastru nemovitostí po vyčerpání hypotéky.

Hypotéky Účelová Refinancování Neúčelová / refinancování
Fixace 1 rok od 3,99 % 3,99 %
Fixace 3 roky od 2,69 % od 2,69 % 3,79 %
Fixace 5 let od 2,49 % od 2,49 % 3,79 %

Úrokové sazby hypoték jsou uvedeny včetně zahrnutí slevy za pojištění schopnosti splácet od MetLife pojišťovny a. s.