13. 10. 2023

Fio banka jde dolů se sazbou hypoték

Fio banka snižuje úrokové sazby hypoték u tříleté a pětileté fixace. Nejnižší nabídka pro nové zájemce o vlastní bydlení tak nově zaujme sazbou 5,08 % p.a. při zafixování na pět let.

Fio banka se rozhodla snížit úrokové sazby svých hypotečních úvěrů, konkrétně u tříleté fixace snižuje o 0,3 p. b. a u pětileté fixace o 0,2 p. b. Tříleté zajištění sazby je tak nově možné sjednat od 5,38 % a pětiletou jistotu dokonce od 5,08 %. Hypotéka od Fio banky nabízí kromě snížené sazby také několik dalších benefitů, jako třeba mimořádná splátka jakékoliv částky a kdykoliv zdarma. Další výhodou je možnost vložit si peníze na Hypospořicí konto, které je bezplatnou součástí hypotéky, a snížit si tak své měsíční splátky. Část hypotéky ve výši zůstatku na kontě není úročena.

„Věříme, že aktuální pozitivní očekávání na finančním trhu budou přispívat i k dalšímu snižování úrokových sazeb úvěrů a hypotéky tak budou pro klienty stále atraktivnější. Situaci průběžně sledujeme a snažíme se pružně reagovat, abychom nejen v doprovodných benefitech, ale i úrokové sazbě byli mezi bankami stále na špici,“ doplňuje Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu