21. 01. 2015

Fond Peakside Capital Advisors investoval dvě miliardy korun do českých nemovitostí

Toto portfolio různých menších nákupních center v České republice nabízí množství zajímavých možností správy majetku, a proto s potěšením oznamujeme, že jsme ho získali pro našeho klienta. Nemovitosti nacházející se na jednom z našich hlavních trhů ideálně vyhovují naší disciplinované a cílené strategii ‚kup-oprav-prodej‘,“ komentuje transakci Otis Spencer, výkonný ředitel společnosti Peakside.

Nemovitosti se nacházejí po celé České republice. Konkrétně jde o menší obchodní centra a střediska s průměrnou rozlohou okolo 2500 metrů čtverečních a celkovou pronajímatelnou plochou přes 177 tisíc metrů čtverečních. Průměrná obsazenost nemovitostí je 95 %. Mezi hlavní nájemce patří maloobchodní řetězce Ahold a Penny.

Peakside v souladu se svojí úspěšnou strategií silného postavení na místním trhu zakládá i správcovskou platformu PQ – Asset Management, ve které vlastní 50% podíl, stejně jako místní partner Tomáš Jokl. „Peakside má vyzkoušenou úspěšnou strategii aktivní správy nemovitostí, kterou budeme dodržovat i na českém trhu. Reality ve svém portfoliu revitalizuje, optimalizuje nájemní smlouvy a tím významně zvyšuje jeho hodnotu,“ říká Tomáš Jokl, jednatel PQ – Asset Management.

Stefan Aumann, jeden ze zakladatelů fondu, dodal: „Toto je první transakce v rámci nově založeného společného podniku s významným klientem, kde se chceme věnovat oportunistickým strategiím v regionu střední a východní Evropy. Očekáváme, že nyní získané portfolio je předzvěstí dalších akvizičních aktivit v roce 2015, protože spojuje zvyšování hodnoty prostřednictvím aktivní správy majetku s investičními možnostmi v jedné z nejatraktivnějších ekonomik Evropy. Postupně plánujeme investice v Česku, v Polsku a Maďarsku, kde chceme profitovat ze silných makroekonomických základů, z naší přítomnosti na místě a z našich osvědčených postupů při správě majetku.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu