06. 12. 2018

Forum Nová Karolina změnilo majitele

Společnost Meyer Bergman, která se specializuje na správu investic do městských víceúčelových nemovitostí, prodala nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě společnosti REICO, správci nemovitostních fondů České spořitelny. Poradcem firmy Meyer Bergman při prodeji Fora Nová Karolina byla společnost Cushman & Wakefield.

Mark Gamble, ředitel divize správy aktiv společnosti Meyer Bergman, řekl: „Společný podnik firem Meyer Bergman a HOOPP koupil právě postavenou Novou Karolinu těsně před jejím otevřením v roce 2012 a od té doby jsme z ní úspěšně vybudovali přední regionální obchodní centrum. V každém významném ukazateli hodnoty investice od obratu po počet návštěvníků i při správě nájmů a získávání nových značek mezi nájemce se nám dařilo dosahovat značného meziročního růstu a zvyšovat kvalitu nemovitosti. Výsledky našeho pečlivě realizovaného plánu správy aktiv se nyní prodejem zhmotnily ve vysoké návratnosti pro investory.“
Alexander Rafajlovič, partner v investičním týmu společnosti Cushman & Wakefield pro střední a východní Evropu, k prodeji uvedl: „Prodej Fora Nová Karolina je důležitým mezníkem konsolidace segmentu maloobchodních nemovitostí, jelikož pro investory se jednalo o jednu z posledních příležitostí k získání význačné pozice na českém trhu.“
Společnost Meyer Bergman European Retail Partners (MBERP) koupila obchodní centrum o rozloze 58 500 m2 v portfoliu společně s Forem Ústí nad Labem v roce 2011 v rámci partnerství s penzijním fondem Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP).
Centrum otevřelo v roce 2012 a v současnosti je ročně navštíví zhruba 9,5 milionu osob. Mezi více než dvě stovky nájemců patří mimo jiné Hypermarket Albert, Peek&Cloppenburg, H&M, C&A, Marks & Spencer, Reserved či Cinema City. Forum Nová Karolina je přední destinací pro nákupy módního zboží a zábavu v Ostravě, třetím největším městě České republiky se spádovou oblastí o zhruba 600 000 obyvatel.
Tisková zpráva Cushman & Wakefield

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek