Neděle 15. prosince. Svátek má Radana.

Generali Realitní fond dosáhl za rok 2018 nadprůměrné zhodnocení 5,44 %

11.02.2019 10:02 Tisková zpráva:

Výnos Generali Realitního fondu určeného kvalifikovaným investorům dosáhl za rok 2018 nadprůměrných 5,44 %.

Výnos je dán součtem nájmů, úrokových příjmů a také prvního přecenění tržní hodnoty držených nemovitostí. Přecenění vychází z valuačního reportu vydaného ke konci loňského roku renomovaným odhadcem Cushman & Wakefield. Fond obhospodařuje největší investiční společnost na českém trhu, Generali Investments CEE.
„Velmi dobrému zhodnocení za rok 2018 pomohl pokračující růst cen nemovitostí v regionech. V budoucnosti by měl podle očekávání našich analytiků zmírnit. Přesto očekáváme nadále zajímavé výnosy, plynoucí především z nájmů. Cílíme je dosahovat na úrovni okolo 3 % ročně,“ uvedl Marek Bečička, ředitel Real Estate.

Čtyřletý fond, jehož je Generali Investments CEE správcem, zainvestoval do rezidenčních a komerčních nemovitostí v Brně a Plzni. Jeho strategie staví na očekávání, že tržní ceny bytových domů i komerčních objektů v regionech mají vyšší potenciál růstu než v hlavním městě. A že kvalitní objekty si dokáží udržet spolehlivé nájemníky.

Dále zhodnocujeme nemovitosti v majetku fondu
Realitní fond, otevřený podílový fond kvalifikovaných investorů Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s., otevřela firma ve spolupráci s RSBC Group. Ta zastává pozici odborného poradce a správce nemovitostí. V r. 2018 úspěšně dokončila rekonstrukci části bytového portfolia v Plzni, přičemž se jí podařilo dosáhnout obsazenosti blízké 100 %. V Brně pokračovalo zhodnocování komerční nemovitosti rekonstrukcí parkovacího domu, opravou fasády a dalšími vnitřními úpravami. Plná obsazenost a stabilní příjem z nájmů jsou společným cílem všech investic.

„Bytové domy v portfoliu fondu se nacházejí v centru univerzitního města Plzně a velmi dobře kombinují nájemníky z řad studentů s nájemníky dlouhodobými. Podle plánu se nám také postupně daří zvýšit obsazenost a příjmy z komerční nemovitosti v Brně,“ říká Marek Bečička.Čtyřletá doba trvání fondu je stanovena s ohledem na tzv. daňový test. Při jeho dodržení totiž bude výnos pro fyzickou osobu s bydlištěm v České republice daňově osvobozen. Celkový výnos je dán součtem dosažených ročních výnosů z nájmů, úroků a přecenění portfolia nemovitostí vždy k 31. prosinci daného roku. Odečítají se mj. náklady spojené s akvizicí, prodejem a správou portfolia.

Tisková zpráva Generali Investments CEE