14. 01. 2021

GEOSAN DEVELOPMENT: ENORMNÍ ZÁJEM O POZEMKY NA VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ

Pandemie covidu-19 negativně zasáhla mnohé oblasti ekonomiky, to se však netýká realitního trhu. I přes náznaky stagnace při první jarní vlně se situace velmi rychle navrátila do původního stavu. Poptávka po nemovitostech zůstává vysoká a za nabídkou zaostává, což platí jak pro byty, tak pro domy a pozemky. Zájem o bydlení se zahradou byl mimo jiné podpořen i současnými opatřeními, díky kterým lidé oceňují možnost nerušeně trávit čas v přírodě. Aktuálním trendem je také pořizování nemovitostí na investici, jelikož představuje formu bezpečného uložení finančních prostředků se stabilním výnosem. Na současnou situaci reaguje také Geosan Development, tuzemský developer rezidenčních nemovitostí, který zahájil prodej již třetí fáze pozemků v obci Choťánky ve Středočeském kraji cca 3 km východně od Poděbrad za účelem individuální výstavby rodinných domů. Další etapa s označením 2.A rozšíří nabídku o celkem 29 stavebních parcel a bude dokončena v létě příštího roku.

„I přes pandemii covidu-19 je o stavební pozemky v posledních měsících enormní zájem. Během pouhých 14 dnů v době před Vánoci se prodalo dohromady 13 parcel,“ komentuje Jiří Baloun, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development, a dodává: „V novém roce také registrujeme zvýšenou poptávku o pozemky ze strany investorů: za tímto účelem jsme několik transakcí uskutečnili již začátkem ledna.“
Geosan Development nabízí v Choťánkách celkem 108 stavebních parcel o rozloze od 650 do 1 091 m2, které postupně uvolňuje do prodeje, přičemž první a druhá fáze (1.A a 1.B) jsou aktuálně již vyprodané. Developer v současnosti zajišťuje výstavbu sítí a komunikací tak, aby mohl již letos v létě předat připravené parcely první a druhé fáze majitelům pro budoucí výstavbu, která bude plně v rukou nových vlastníků. Ti mohou v případě zájmu využít speciální nabídky rodinných domů od partnerských společností Geosan Development.
Pozemky se nacházejí v těsné blízkosti lázeňského města Poděbrady, kde je k dispozici kompletní občanská vybavenost: od široké nabídky supermarketů, obchodů a restaurací přes kulturní a sportovní zařízení až po školy a školky. Potřebné zázemí poskytuje i samotná obec Choťánky, přičemž okolní krajina skýtá nespočet možností pro trávení volného času. Na své si zde přijdou příznivci pěší turistiky i cyklistiky, nachází se zde také golfové hřiště či koupaliště Jezero.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek