28. 05. 2015

Globus si od společnosti Prologis objednal druhou budovu na míru

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že podepsal smlouvu se společností Globus a na míru pro ni postaví budovu o rozloze 28 830 metrů čtverečních v Praze.

Budova, jejíž dokončení je plánováno na čtvrté čtvrtletí, bude postavena v Prologis Park Prague-Jirny vedle budovy 4 o rozloze 31 765 metrů čtverečních, která byla také postavena pro Globus, a jejíž pronájem Globus prodloužil. Mezi technické specifikace nové budovy patří prostory s kontrolovatelnou teplotou se speciálními skladovacími jednotkami pro čerstvé produkty a mražené potraviny.

„Možnosti expandovat v rámci parku a fungovat „pod jednou střechou“ hrály důležitou roli v  rozhodnutí udělat z Prologis Park Prague-Jirny naše centrum v České republice,“ řekl Ondřej Zíka, ředitel logistiky pro Globus, „jsme přesvědčeni o schopnosti Prologis splnit naše specifické požadavky a dodat novou moderní budovu, která bude perfektně fungovat společně s našimi stávajícími prostorami.“

„Globus prodloužil pronájem prostor a objednal si druhou budovu na míru ve stejném parku, což svědčí o našem přístupu orientovaném na zákazníka a schopnosti poskytovat řešení,“ řekl Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro Českou republiku a Slovensko, „jsme potěšeni, že se Globus rozhodl upevnit svou pozici v našem parku a jsme rádi, že budeme i nadále podporovat jeho operace v České republice a v celém regionu.“

REKLAMA

Prologis Park Prague-Jirny sestává z více než 211 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor a dvou budov na míru ve výstavbě o celkové rozloze 44 000 metrů čtverečních. Park se nachází 8 kilometrů východně od Prahy a díky dálnici D11 poskytuje spojení s národní a mezinárodní dopravní sítí, čímž umožňuje efektivní distribuci na místní trhy i do sousedních zemí.

Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem sestávajícím ze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních prostor ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek