Pátek 15. prosince. Svátek má Radana.

Hypoteční banka šetří peníze klientů. Platí za zápis do katastru

22.11.2017 04:11 Tisková zpráva: Hypoteční banka

Ušetřit 1 300 korun? Navíc teď před Vánoci? Ideální! Hypoteční banka svým klientům nově nabízí, že za ně podá Zástavní smlouvu k nemovitosti na katastrální úřad. Klient tak ušetří 1 300 korun.

Žádáte o hypoteční úvěr a máte v ruce zástavní smlouvu. Za normálních okolností by vaše cesta vedla na katastrální úřad, kde by po vás úředníci chtěli poplatek 1 000 korun. S Hypoteční bankou vás nic takového nečeká. Namísto katastru je potřeba zajít jen na nejbližší CzechPoint. „Tady klient požádá o ověření všech podpisů obsažených na jednom vyhotovení zástavní smlouvy a o její převedení do digitální podoby neboli o takzvanou autorizovanou konverzi. A následně pak ještě o zaslání tzv. šatního lístku, tedy informace o uložení Zástavní smlouvy v Úschovně, do datové schránky Hypoteční banky,“ vysvětluje tisková mluvčí Hypoteční banky Andrea Vokálová.

Vše ostatní pak vyřídí Hypoteční banka zdarma, což znamená další úsporu 300 korun. „K zástavní smlouvě v digitální podobě připojíme návrh na vklad zástavního práva a dohromady odešleme na příslušný katastrální úřad,“ dodává Vokálová. Zápisem na katastru tak bude splněna podmínka pro čerpání už schváleného hypotečního úvěru.

Poskytování nové služby není nijak časově omezeno.

Tisková zpráva Hypoteční banka