26. 09. 2017

IdeálníNájemce.cz roste meziročně v řádech stovek procent a posiluje svou pozici lídra na trhu

IdeálníNájemce.cz, nabízející profesionální správu pronajímaných nemovitostí, upevňuje svou pozici lídra na trhu. Důvodem je zejména rostoucí zájem o správu nemovitostí i letošní expanze na pražský trh. Za půlroku služba navýšila počet spravovaných nemovitostí trojnásobně a její meziroční obrat vzrost až dvacetinásobně. Ve stejném tempu by chtěla růst i nadále.

IdeálníNájemce.cz působí na trhu již téměř dva roky. Během této doby si vydobyl pozici lídra na trhu správy pronajímaných nemovitostí. V současné době dosahuje měsíčního obratu v řádu miliónů korun a spravuje přibližně 250 bytů, což je třikrát více než na začátku tohoto roku. V tomto tempu hodlá pokračovat i nadále. „V příštím roce bychom chtěli co nejrychleji prolomit hranici 1 000 bytů a v dalších letech toto číslo ještě zněkolikanásobit,“ uvádí Tomáš Brychta, spoluzakladatel služby IdeálníNájemce.cz.
Pomoci by mu měla nejen letošní expanze na pražský trh, ale také investice do dalšího rozvoje služby či současná situace na realitním trhu, kde zájem o správu nemovitosti měsíc od měsíce roste. „Čím dál tím více pronajímatelů si uvědomuje, že svou nemovitost nestačí jen pronajmout a čekat, že se jim vložené investice do jejího pořízení zase rychle vrátí. Samotný pronájem je vedle časové náročnosti spojen také s řadou rizik v podobě neplacení nájemného či poškození pronajatého bytu, které ho mohou naopak velmi prodražit,“ říká Tomáš Brychta.
Garantovaný nájem a vlastní software jako konkurenční výhoda
IdeálníNájemce.cz nabízí pronajímatelům zajištění veškerého servisu spojeného s pronájmem jejich nemovitosti, včetně převzetí všech rizik. Prostřednictvím všech dostupných informací ověří a vybere vhodného podnájemníka a zároveň zaručí, že pronajímatel bude dostávat své nájemné pravidelně a včas, a to bez ohledu na obsazenost pronajatého bytu. Právě garance nájmu je jedním z prvků, který tuto službu odlišuje od řady dalších společností, rovněž se zabývajících správou nemovitostí. „Mnoho lidí si myslí, že spravovat nemovitosti může kdokoli. Opak je však pravdou. Spravovat nemovitost a zároveň garantovat pronajímateli nájemné je složité a také finančně velmi nákladné,“ uvádí Tomáš Brychta.
Další konkurenční výhodou je zaběhlé právní, obchodní, administrativní, účetní i IT oddělení a vlastní software, který IdeálníNájemce.cz vyvíjí a zdokonaluje již třetím rokem. Ten mu umožňuje například přehledně a efektivně evidovat veškeré pronajímané byty, spravovat potřebné dokumenty či hlídat platby nájemného. Také ho třeba upozorňuje na končící smlouvy či kontroly pronajímaných bytů.
Další expanze a rozvoj služby
Pozici lídra si hodlá IdeálníNájemce.cz upevňovat i nadále. V současné době provádí průzkum dalších českých měst, do nichž by v následujících letech mohl expandovat. Část jeho investic bude směřovat i do rozvoje služby, jež nově poskytne řadu výhod nejen samotným pronajímatelům, ale také podnájemníkům.
Tisková zpráva: IdeálníNájemce.cz

Vývoj Swiss Life Hypoindexu