31. 01. 2019

IMMOFINANZ je nyní 100% vlastníkem budovy Na Příkopě 14

Rakouská firma IMMOFINANZ zakoupila zbývajících 50% budovy Na Příkopě 14 od společnosti LORDSHIP a stala se jejím jediným vlastníkem. Revitalizovaná historická budova v prestižní nákupní ulici v centru Prahy má atraktivní adresu a je téměř plně obsazena. Účastníci této transakce se dohodli, že nezveřejní kupní cenu.

“ Objekt Na Příkopě 14 je jednou z našich klíčových nemovitostí v České republice. Plná akvizice posiluje naše stálá aktiva a naši pozici v segmentu prémiových budov v centru Prahy,“ uvedl Tomáš Stařík, Country Manager společnosti IMMOFINANZ pro Českou republiku.
Budova Na Příkopě 14 se nachází v jedné z nejznámějších a nejvyhledávanějších nákupních ulic v Praze. Nabízí přibližně 17.000 m² exkluzivních maloobchodních a moderních kancelářských prostor na deseti podlažích a v podzemní garáži 150 parkovacích míst. Komplexní rekonstrukce a rozšíření budovy, která je chráněnou památkou, byla dokončena v roce 2014 a dosáhla certifikace LEED Gold. Největšími nájemci v této budově jsou např. globální advokátní kanceláře White & Case a DLA Piper či mezinárodní hračkářství Hamleys.
Odkupem zbývajících 50% budovy Na Příkopě 14 od společnosti Lordship ukončila společnost IMMOFINANZ svůj poslední společný podnik v České republice, a nyní IMMOFINANZ vlastní 100% všech svých nemovitostí v České republice.
Tisková zpráva IMMOFINANZ

Vývoj Swiss Life Hypoindexu