Úterý 20. srpna. Svátek má Bernard.

IMMOFINANZ v 1Q2019 dosahuje stejně dobré výsledky jako v loňském roce

29.05.2019 05:05 Tisková zpráva:
  • Příjmy z pronájmu dosáhly 65,2 milionu EUR (+ 10,5%, resp. + 4,1% upravené pro efekt IFRS 16)
  • Udržitelný FFO 1 (před zdaněním) vzrostl o 35% na 28,1 milionu EUR
  • Robustní rozvaha: čistý LTV ve výši 38,3%, peněžní prostředky a peněžní ekvivalenty vzrostly na 672,5 mil. EUR, finanční náklady sníženy na 1,94% (včetně derivátů)
  • Výhled na FFO 1 v roce 2019 potvrdil o více než 100,0 mil. EUR

Příjmy z pronájmu se zvýšily o 10,5% (včetně dopadů z počáteční aplikace IFRS 16), resp. 4,1% (s výjimkou dopadů IFRS 16) na 65,2 mil. EUR. Výsledky operací vzrostly o 3,7% na 36,8 mil. EUR a udržitelný FFO 1 (před zdaněním) ze stálého investičního obchodu vzrostl o 35,0% na 28,1 mil. EUR. Čistý zisk meziročně výrazně vzrostl na 30,4 mil. EUR (Q1 2018: 1,0 mil. EUR).

„S tímto velmi dobrým prvním čtvrtletím pokračujeme v našem silném vývoji z předchozího roku. Základem tohoto úspěchu je solidní finanční profil, který nám umožňuje růst vlastní silou i progresivní politikou značky. Tato politika apeluje na nájemníky a vede k vysoké obsazenosti, “vysvětluje Oliver Schumy, generální ředitel společnosti IMMOFINANZ, ve výsledcích za první čtvrtletí. „Navíc, vysoce uspokojivý vývoj našeho FFO 1 s nárůstem zhruba o 35% podtrhuje naši silnější sílu finanční prosperity“.

Tisková zpráva IMMOFINANZ