Pondělí 18. června. Svátek má Milan.

Jaro v Raiffeisenbank ve znamení levnějších hypoték

13.03.2018 11:03 Tisková zpráva: Raiffeisenbank

Raiffeisenbank v březnu opět přichází s tradičními Hypodny. Zájemci o nový hypoteční úvěr při podpisu smlouvy mohou od 12. 3. do 1. 6. 2018 získat mimořádný bonus ve výši 5 000 Kč. Banka navíc v průběhu března výrazně urychlí ocenění nemovitosti využitím takzvaných cenových map. Nová služba bezplatného ocenění bytů ušetří klientům nejen čas, ale i tisíce korun, které by vynaložili za ocenění externím odhadcem.

Jarní Hypodny s prémií 5 000 korun

Zajímavosti o hypotékách Raiffeisenbank

Průměrná výše hypotéky: 2,2 milionu Kč (meziroční navýšení o 2,9 %)

Průměrný věk žadatele: 39 let

Pohlaví žadatele: muži 76 %, ženy 24 %

Účel: 40 % koupě, 28 % výstavba a rekonstrukce, 32 % ostatní

Fixace: více jak 2/3 hypoték s fixací
5 let

Splatnost hypoték: 46 % 30 let,
14 % 20 let, 40 % ostatní

Převažující příjem hlavního žadatele: 82 % zaměstnanec, 17 % podnikatel

„I letos jsme se rozhodli zájemcům o novou hypotéku zpříjemnit jarní měsíce. Klienti, kteří doloží bance kompletní žádost o hypoteční úvěr do prvního červnového dne, získají  finanční bonus 5 000 korun. Dvacet procent z výše úvěru mohou přitom použít na cokoli, bez udání účelu,“ říká produktová manažerka Raiffeisenbank, Marcela Fabulová. Podmínkou je uzavření smlouvy s alespoň tříletým fixačním obdobím.

Za poskytnutí a správu standardní hypotéky se navíc neplatí žádný poplatek. Klienti, kteří aktivně využívají účet eKonto SMART nebo eKonto KOMPLET, mohou uplatnit slevu z úrokové sazby ve výši 1 procentního bodu.

Cenové mapy klientům ušetří čas i tisíce korun

Raiffeisenbank v průběhu března nově přichází také se službou bezplatného ocenění kupovaných bytů v rámci takzvaných cenových map.

„Bankéř v hypocentru udělá ocenění v aplikaci za necelých deset minut. Stačí, pokud mu klient donese veškeré potřebné doklady jako kupní smlouvu, výpis z katastru a fotografie nemovitosti. V případě, že stanovená cena nebude dostatečná, může doporučit zpracování kompletního ocenění odhadcem,“ říká Marcela Fabulová, a doplňuje: „Ocenění v rámci cenových map je vhodné primárně pro byty v krajských městech, byty se standardizovanou výměrou a v cenově stabilních lokalitách.“