Pátek 14. prosince. Svátek má Lýdie.

Jeden z největších letošních prodejů na Opavsku: dva areály za 100 milionů

22.05.2018 02:05 Tisková zpráva:

K největším letošním transakcím s komerčními nemovitostmi na Opavsku, ale i v celém Moravskoslezském kraji, patří prodej dvou průmyslových areálů v Opavě. Dohromady se prodávají za téměř sto milionů korun. Přímé prodeje víceúčelového areálu poblíž centra města a někdejší opavské tiskárny vyhlásila v těchto dnech renomovaná realitní společnost Naxos. „V Moravskoslezském kraji je zájem o výrobní a skladové areály, které chtějí investoři využívat sami, ale také o nejrůznější výnosové nemovitosti,“ uvádí ředitel ostravského Naxosu Miroslav Sinér.

Areál poblíž centra města je pronajatý z 93 procent

Obchody, kanceláře, dílny, sklady, ale také sportoviště. To všechno se dá najít v prvním z prodávaných areálů o užitné ploše přes 8300 metrů čtverečních. „Areál poblíž centra Opavy je ojedinělý už jen tím, že je pronajatý z 93 procent. Působí v něm nejrůznější firmy, lidé zde nakupují a v rozmanitém areálu se hraje třeba i squash či badminton. Je v něm celkem 35 nájemců, což pro budoucího investora znamená nižší riziko, že některé prostory zůstanou volné. Areál ročně vynáší na nájemném kolem 6 800 000 korun,“ říká Miroslav Sinér. Dodává, že doporučená kupní cena představuje 66 milionů korun a nabídky lze podávat do 27. července.

Majitele změní i někdejší areál tiskárny v centru Opavy. „Její současný vlastník centralizuje výrobu a ponechá tady ve dvou patrech jenom jeden ze svých provozů – už jen jako nájemce. Další prostory pak může nový vlastník využít buď k vlastní výrobě a skladování, a nebo areál pronajímat. Díky tomu mohou vzniknout i nová pracovní místa pro Opavu a okolí,“ vysvětluje Miroslav Sinér.

Cena areálu o užitné ploše 7000 metrů čtverečních je 31 milion korun a podle Sinéra se už objevili první zájemci.

Tisková zpráva: Naxos.cz