19. 02. 2015

Subjekty:
Komerční banka

KOMERČNÍ BANKA SNÍŽILA SAZBY HYPOTÉK POD HRANICI DVOU PROCENT

„V porovnání s běžně poskytovanými úrokovými sazbami je nabídka Komerční banky skutečně výhodná. Například podle ukazatele Fincentrum Hypoindex činila v prosinci 2014 průměrná úroková sazba poskytnutých hypoték v ČR 2,37 %. Ve srovnání s ní mohou klienti v Komerční bance ušetřit na splátkách i stovky korun měsíčně,“ uvedl Patrice Begue, výkonný ředitel pro Marketing a Komunikaci.

Díky výhodným úrokovým sazbám a bezkonkurenčnímu servisu při sjednání hypotéky Komerční banka výrazně zvyšuje svůj tržní podíl v oblasti financování bydlení. Portfolio hypoték Komerční banky vyrostlo ke konci roku 2014 meziročně o 9,3 % na 159,8 miliardy Kč.

Hypotéku od Komerční banky si lze vzít také ve formě „Flexibilní hypotéky“, která umožňuje odložení začátku splácení až o 12 měsíců, přerušení splácení až na 3 měsíce či snížení měsíční splátky až na polovinu původně sjednané. Pokud se naopak vše daří a klient chce splatit hypotéku dříve, může každý rok uhradit část úvěru mimořádnou splátkou až do výše 20 % celkové výše hypotéky.

S nadcházející jarní sezónou je aktuální téma výstavby nebo rekonstrukce. Pro tyto účely nabízí Komerční banka stále populárnější „hypoteční úvěr se zálohovým čerpáním“, který klientům umožňuje provádět část prací svépomocí. Klient předkládá rozpočet, na jehož základě jsou mu uvolněny finanční prostředky, které může použít například na úhradu nákladů na materiál a dodavatelské služby. Účelové použití vyčerpaných prostředků prokazuje odhadci Komerční banky až po dokončení konkrétních prací.

Aktuální snížení úrokových sazeb hypotečních úvěrů Komerční banky není nijak časově omezeno.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu