17. 09. 2008

FINEP uzavřel s Finanční skupinou České spořitelny joint-venture

„Se silným finančním partnerem jsme u tak velkého projektu počítali již v samém počátku. Jsem potěšen, že se nám po několikaměsíčním vyjednávání podařilo uzavřít dohodu a Česká spořitelna tak získala v administrativní části Západního Města dobrou příležitost pro vlastní investici,“ řekl Tomáš Pardubický, generální ředitel FINEP Holding, SE.

„Naše rozhodnutí vstoupit do joint-venture podpořil dobře připravený projekt a vysoká úroveň předpronájmu budoucích kanceláří zajímavému nájemci. Svou roli hrály i dlouholeté kladné zkušenosti s realitní developerskou společností FINEP v oblasti financování rezidenčních projektů. Development administrativní části projektu Západní Město je vlastně to nejlepší, co momentálně realitní trh v Praze v tomto segmentu může nabídnout ,“ řekla Radmila Kuzicová, ředitelka odboru realitní fondy a investice České spořitelny.

Výstavbu projektu Západní Město zahájila společnost FINEP v letošním roce. Nová samostatná městská čtvrť nabídne špičková administrativní centra, atraktivní rezidenční projekty, centrální náměstí, obchody, restaurace, školky, sportoviště a nové parky. Území na okraji pražských Stodůlek bude disponovat nejen strategickým umístěním díky vlastního vstupu do metra, ale především komplexní občanskou vybaveností.

V tuto chvíli je také znám hlavní nájemce administrativní části Západního Města, kterou se stala společnost SIEMENS. Tím došlo k uzavření jedné z nejvýznamnějších transakcí na českém realitním trhu kancelářských prostor za posledních 10 let.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu