15. 03. 2010

Subjekty:
Raiffeisenbank

Zájem o hypotéky Raiffeisenbank letos roste, banka jej podpoří dalším zvýhodněním

Raiffeisenbank poskytla v prvních dvou měsících letošního roku hypotéky v celkovém objemu přes 1,72 miliardy korun, což oproti 1,35 milionům v roce 2009 představuje nárůst o 27 procent. „K většímu zájmu o naše hypotéky přispělo především částečné uvolnění podmínek, když jsme na začátku roku začali poskytovat hypotéky až na 90% hodnoty nemovitosti,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Zároveň oproti loňskému roku došlo i k nárůstu průměrné výše úvěru, která vzrostla z loňských 1,6 milionu korun na 1,8 milionu v letošním roce.

Prodeje hypoték chceme podporovat i nadále, proto opět uspořádáme tradiční hypoteční dny, kdy klienti mohou získat zajímavé výhody,“ dodal Jan Bureš. „Podobně jako u běžného účtu chceme klientům platit za to, že si hypotéku vezmou od nás. Po podpisu smlouvy tak  mohou získat až pět tisíc korun, zatímco v jiných bankách budou naopak platit poplatek za poskytnutí hypotéky,“ vysvětlil.

Každý klient, který obdrží orientační propočet v týdnu od 29. března do 2. dubna a následně podepíše hypoteční smlouvu, tak získá od banky bonus 500 Kč za každých půl milionu z výše úvěru, max. 5000 Kč. I v rámci hypodnů zůstávají v platnosti standardní výhody, jako je např. poskytnutí hypotéky zdarma či vedení eKonta zdarma. Dalším bonusem je poloviční sleva na vstupním poplatku u Raiffeisen stavební spořitelny. Akce se týká všech typů hypoték s výjimkou jednoletých fixací, variabilní hypotéky a hypotéky bez dokládání příjmu.

Očekáváme, že podobná zvýhodnění přispějí k opětovnému nastartování zájmu o naše hypotéky
a větší spokojenosti našich současných i budoucích klientů,
“ uzavřel Jan Bureš s tím, že v letošním roce by prodeje hypoték v České republice měly meziročně vzrůst zhruba o 10 procent.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu