Sobota 05. prosince. Svátek má Jitka.

Lidé utrácejí rychleji než dříve, o půjčku žádají již dva týdny po výplatě

23.10.2015 12:10 Tisková zpráva:

Tyto závěry vyplývají z marketingového průzkumu, který si nechala zpracovat společnost Fair Credit. Průzkum proběhl v průběhu září a zúčastnilo se ho přes dva tisíce respondentů z České republiky. Zatímco 61 % dotázaných je schopno z měsíční výplaty uhradit složenky a veškeré závazky, 39 % není schopno s měsíční mzdou vyjít. Každý třetí Čech přiznává, že se mu nedaří ušetřit, neboť jeho výdaje jsou vyšší než příjmy.

Na otázku, jak řeší domácnost situaci, kdy nedostačují příjmy, odpovědělo 75 % z nich, že si musí půjčit u finančních institucí již dva týdny po výplatě, 15 % respondentů si přivydělává brigádou či nahodilými pracemi a 10 % domácností musí sáhnout do svých úspor.

„Pokud domácnosti nevychází se svými příjmy, doporučil bych, aby si každý měsíc provedly rozvahu příjmů a výdajů a finanční výpadek začaly řešit s předstihem. Rozhodně bych chtěl lidi odradit od toho, aby vytloukali půjčku půjčkou“ uvedl Ing. Tomáš Konvička, MBA, obchodní ředitel společnosti Fair Credit.

1 komentář k článku “Lidé utrácejí rychleji než dříve, o půjčku žádají již dva týdny po výplatě”

1. Aleš napsal:

Práce
    Mně se ještě nestalo, že bych utratil všechny peníze z výplaty a nic mi nezbylo. Moc nešetřím a i tak mi peníze zbývají. Možná je to pro to, že jsem si našel dobře placenou práci díky https://www.airjobs.cz/web/candidate/dnesni-nabidky , kde je velká nabídka práce. Takže nemusím šetřit každou korunu a můžu dost utrácet.