04. 05. 2016

Mall.cz expanduje v Prologis Park Prague-Jirny nově obsadí 51 000 metrů čtverečních

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že postaví další budovu na míru pro internetový obchod se spotřebním zbožím a elektronikou Mall.cz. Prostory o rozloze 20 500 metrů čtverečních budou dokončeny ve třetím čtvrtletí roku 2016 v Prologis Park Prague-Jirny.

„Když jsme podepisovali smlouvu o aktuálním pronájmu, dostali jsme nabídku na pozdější expanzi v rámci parku. A protože jsme s touto lokalitou velmi spokojeni, rozhodli jsme se, že ji využijeme,“ řekl ředitel pro mezinárodní operace Mall.cz Oldřich Petránek. „Naše společnost se neustále rozvíjí a spolu s tím roste i poptávka ze strany našich zákazníků, proto potřebujeme vysoce kvalitní prostory a profesionální tým, který se o budovu stará. Obojí pro nás zajišťuje Prologis a my se tak můžeme plně soustředit na naši práci,“ dodal Petránek.

Nová budova DC5B pro Mall.cz bude umístěna hned vedle budovy na míru o rozloze 31 000 metrů čtverečních předané v roce 2015. Bude přizpůsobena tak, aby splňovala veškeré požadavky internetového obchodování.

„Poptávka po našem pražském portfoliu je i nadále vysoká, přičemž Prologis Park Prague-Jirny si vede obzvlášť dobře,“ řekl ředitel pro výstavbu a pronájem Prologis pro Českou republiku Marek Muller. „Podpis nové smlouvy následuje jen krátce po dokončení výstavby 32 500 metrů čtverečních velké budovy na míru pro jiného klienta, který v rámci tohoto parku také expandoval. To nás ujišťuje ve správnosti naší strategie, ať už jde o výběr lokality nebo správu nemovitostí,“ doplnil Muller.

REKLAMA

Prologis Park Prague-Jirny je moderní distribuční park, který sestává z 255 000 metrů čtverečních distribučních prostor. Park se nachází 8 km východně od Prahy, přímo u dálnice D11, což umožňuje výbornou dostupnost na místní i zahraniční trhy.

Prologis je s více než 985 000 metry čtverečními logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (k 31. březnu 2015).

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek