13. 09. 2021

MINT rezidenční fond podepsal s Trigemou smlouvu na budoucí akvizici 4 bytových domů v Plzni – Skvrňanech

Fond nájemního bydlení MINT I. rezidenční podfond SICAV uzavřel s developerem Trigema Real Estate a. s. smlouvu na akvizici 4 bytových domů v Plzni – Skvrňanech. Dokončení výstavby se plánuje na 4. čtvrtletí 2022 a vznikne zde přes 100 bytů určených k pronájmu.

„Plzeň je pro náš fond zajímavou lokalitou s fungujícím trhem bytů i nájemního bydlení. Proto jsme velice rádi, že se nám podařilo uzavřít dohodu s tak silným developerem jako je Trigema. Plzeň má velký potenciál díky rostoucí ekonomické síle místní populace a dlouhodobému přírůstku obyvatel. Čtvrť Skvrňany se vyznačuje poklidnou atmosférou a zároveň skvělou dopravní dostupností do centra města, do oblastí s největšími zaměstnavateli i areálu Západočeské univerzity. Mint zde v rámci 4 objektů nabídne k pronájmu přes 100 bytů, které budou plně a kvalitně vybavené. Samozřejmostí budou i dodatečné služby usnadňující každodenní život nájemců.“ říká Radim Bajgar, partner v nemovitostní skupině Mint Investments. „Po vzoru západoevropských zemí se nájemní bydlení v České republice dostává čím dál více do popředí, a proto už nyní pracujeme na dalších akvizicích především v Praze, Brně a Plzni. Vyhodnocujeme také příležitosti v dalších ekonomicky silných městských aglomeracích.“ dodává Bajgar.
Na transakci se za stranu Mintu podíleli poradci Wilsons, Project Management Service, TH TAX a LEXXUS.
Hodnotu transakce zúčastněné strany nebudou zveřejňovat.