Neděle 29. listopadu. Svátek má Zina.

Na pražském Kamýku byla dokončena hrubá stavba posledního bytového domu. Zároveň zde vznikla nová parkovací místa

28.01.2019 02:01 Tisková zpráva: CENTRAL GROUP

Central Group právě dokončil hrubou stavbu posledního bytového domu v souboru Nad Modřanskou roklí. Ten se stal jedním z nejžádanějších pražských rezidenčních projektů, který splňuje zejména požadavky na kvalitní rodinné bydlení. Vzniklo zde celkem devět bytových domů a poslední z nich bude kompletně dokončen již v září tohoto roku. Z celkového počtu 408 bytů a ateliérů zbývá k prodeji jen 10 jednotek. Stejně jako ve všech projektech Central Group disponuje drtivá většina bytů vlastními podzemními stáními, která umožňují pohodlné parkování přímo v domě. Nedochází tak k přetěžování parkovacích míst v okolních ulicích. Central Group zde navíc na vlastní náklady vybudoval i zcela nová parkovací místa pro obyvatele z okolí.

Central Group si uvědomuje, že vytvořením dostatku parkovacích míst zvyšuje komfort nejen svým klientům, ale také obyvatelům v okolní starší zástavbě. Proto ve všech svých projektech buduje nadstandardní počet parkovacích stání a někde pomáhá i s výstavbou nových parkovacích míst v okolí projektu.

V rámci projektu Nad Modřanskou roklí proto největší rezidenční stavitel v ČR zrealizoval vedle podzemních parkovacích stání pro své klienty taktéž parkovací dům s 447 místy, který je plně k dispozici ostatním obyvatelům pražského Kamýku. „Kromě toho jsme zde v rámci spolupráce s místní radnicí zbudovali i venkovní parkoviště s 97 místy čistě pro původní obyvatele místního sídliště. Parkování v této oblasti bylo vždy problémem a po dohodě s městskou částí Prahy 12 jsme chtěli vyjít vstříc právě lidem z okolí naší stavby,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Parkovací místo vždy v ceně bytu

Zájemci o byt v novostavbě často řeší dilema, zdali si k novému bydlení pořídit i parkovací stání. U řady developerů nové bytové výstavby je potřeba parkovací místo přikoupit a mnohdy se jedná o částky, které přesahují i půl milionu korun.

„Ceny bytů u Central Group jsou all inclusive. V ceně je vždy nejen parkovací stání, ale také pozemek, sklepy, balkony, terasy, předzahrádky či zimní zahrady. Nedochází tak u nás k tomu, že klient s překvapením zjistí, že si musí parkování za stovky tisíc korun k bytu dokoupit,“ upřesnila Tomášková.

S problematikou parkování se Central Group zabývá dlouho před započetím projektu. U specifických lokalit, kde je problém s parkováním dlouhodobě neudržitelný, proto odpovědný investor jedná s radnicemi a hledá způsob, jak by mohl přispět ke zkvalitnění života okolních obyvatel.

Blízko budoucí stanice trasy metra D

Pražský Kamýk je vyhledávaný nejen kvůli přírodnímu parku Modřanská rokle, ale především kvůli skvělé dopravní dostupnosti do centra Prahy. Za pár minut se lze dostat nízkopodlažními autobusy na stanici metra C – Kačerov a v budoucnu budou moci obyvatelé tohoto projektu využívat trasu metra D, jehož stanice je plánována jen pár kroků od domu, stejně jako zcela nová tramvajová trať.