01. 03. 2021

O byty v Praze je rekordní zájem. Central Group uvádí na trh nový projekt Viladomy Roudnická

Závěr loňského roku a začátek letošního překonává rekordy v prodeji nových bytů v Praze. Největší český rezidenční stavitel Central Group zaznamenal dokonce nejlepší leden za 10 let. Letos v metropoli připravuje několik nových projektů. Tím prvním je komorní projekt Viladomy Roudnická v Praze 8, ve kterém nyní zahajuje prodej.

Zájem o byty v Praze v posledních měsících skokově vzrostl. „Leden bývá v prodejích pomalejší. Letos jsme ale zaznamenali zvýšený zájem a prodali rekordní počet bytů,“ říká výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.
Zájem akcelerovaly nebývalé výhodné podmínky hypoték. V lednu úrokové sazby klesly už podesáté v řadě na 1,94 procenta. V průběhu letošního roku se ale očekává jejich postupný růst. „Na koupi nemovitosti je nyní nejvhodnější doba. Kdo o ní uvažuje, neměl by příliš otálet,“ podotýká Tomášková.
Ideální bydlení pro rodiny i singles
Central Group pro tento rok počítá se získáním stavebních povolení pro více než 2.000 nových bytů. Prvním novým projektem, který letos uvádí na trh, jsou Viladomy Roudnická v Praze 8. Projekt navazuje na dále nezastavitelnou zeleň a nachází se jen kousek od stanic metra C Ládví a Střížkov.
V pěti moderních nízkopodlažních viladomech vznikne celkem 83 bytů. Díky promyšleným a efektivním dispozicím 1+kk až 4+kk si na své přijdou nejen rodiny s dětmi, ale i singles a mladé páry. Všechny byty mají balkony, lodžie, terasy nebo předzahrádky, parkovací stání a většina z nich i sklepy.
Vybrané byty mají moderní systém větrání s rekuperací tepla pro zdravé a klidné bydlení. Byty v nejvyšších patrech jsou vybaveny klimatizací a mají již z projektu předokenní žaluzie. V areálu vzniknou dětská hřiště a v parterech domů prostory pro drobné obchody a služby.
Blízko do přírody i na metro
Lokalita nabízí široké možnosti sportovního i kulturního vyžití. V okolí se nachází tenisové kurty a hřiště pro plážový volejbal, basketbal a další sporty. V docházkové vzdálenosti je veškerá občanská vybavenost včetně mezinárodních škol a školek a zdravotnických zařízení. Široké nákupní a zábavní možnosti jsou v obchodně-zábavním centru Letňany s aquaparkem, mnoha obchody, restauracemi, službami a multikinem a také v obchodním domě Ládví.
„Blízko je to i do přírody. Ideální pro relaxaci je Ďáblický háj s hvězdárnou a vyhlídkou na velkou část Prahy a horu Říp. Oblíbeným místem pro pěší turistiku je i nedaleký Čimický háj nebo Park přátelství s unikátní soustavou jezírek, fontán a kaskád,“ přibližuje výhody místa Tomášková.
V docházkové vzdálenosti jsou zastávky tramvaje i autobusu, odkud jsou to jen dvě minuty na metro a dále jen čtvrt hodiny do centra Prahy. Výborná je i dostupnost autem. Z lokality je možné se snadno napojit na Pražský okruh.
Zaváděcí ceny a výhodná úroková sazba
V projektu platí po omezenou dobu zaváděcí ceny, které začínají na 4,3 milionech korun s DPH. Při využití hypotéky Central Group tak stačí zájemcům jen 458 tisíc korun z vlastních zdrojů. Central Group pro klienty zajišťuje vyřízení hypotéky zcela zdarma a garantuje výhodnou úrokovou sazbu 1,89 % při zaplacení pouze 10 % ceny z vlastních zdrojů.
Tabulka dispozic a cen, včetně minimálních vlastních zdrojů

Uvedené příklady financování platí při využití Úvěrového financování zvýhodněnou Hypotékou Central Group a při úhradě minimální požadované části kupní ceny z vlastních zdrojů. Doba splatnosti úvěru je 30 let, úroková sazba je 1,89 % p. a.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek