08. 02. 2016

Panattoni Europe začala v České Lípě stavět pro Bombardier halu

„Panattoni Europe se liší od jiných developerů tím, že staví průmyslové nemovitosti také na klíč a do vlastnictví. Výhodou tohoto přístupu je, že maximálně vychází vstříc specifickým požadavkům klienta, který díky tomu může zvolit nejlepší lokaci a formu investice a mimo jiné i ušetřit na investičních a provozních nákladech,“ sdělil generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička.

Společnost Bombardier Transportation Czech Republic se na developera Panattoni Europe obrátila v návaznosti na úspěšnou spolupráci v Polsku, kde již výstavba momentálně vrcholí. Hala o velikosti 20 000 m2 roste nedaleko Vratislavi od loňského srpna.

Stavební práce v českolipském areálu společnosti začaly již na konci loňského roku a měly by být ukončeny letos v květnu. Společnost Bombardier Transportation Czech Republic je součástí sítě výrobních závodů, které se nacházejí ve více než 60 zemích světa. V ČR vyrábí svařované komponenty pro regionální a příměstské vlaky.

Developerská společnost Panatoni Europe se dlouhodobě specializuje právě na projekty typu BTS („built-to-suit“), které spočívají ve výstavbě „na klíč“ přímo do vlastnictví klienta. V minulosti již v ČR tímto způsobem vybudovala průmyslové budovy například pro GM Electronic, HP Tronic, Simoldes Plasticos, Steelcase či Johnson Controls.

Panattoni Europe se v České republice momentálně zabývá přípravou nových projektů. Nedaleko pražského letiště u obce Pavlov otevřel Panattoni Park Prague Airport II a začal v něm budovat logistickou halu pro prvního klienta, společnost DSV. Developer zároveň otevírá Panattoni D5 Hořovice Park a prvního nájemce pro něj bude mít v červnu letošního roku. Velmi slibně se rozvíjí také Panattoni Park Cheb, kde bude letos dokončena výstavba pro výrobce automobilových komponent BWI Group a logistickou společnost DHL.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu