Sobota 20. dubna. Svátek má Marcela.

Panattoni Europe zakládá speciální fond pro zachování historického dědictví

03.01.2017 10:01 Tisková zpráva:

Developerská společnost Panattoni Europe korunovala svou mimořádnou loňskou sponzoringovou aktivitu založením speciálního fondu Panattoni CZ, který pomůže na různých místech v České republice zachovat historické národní dědictví pro další generace. Cílem projektu je především podpořit rekonstrukci památek v regionech, ve kterých developer působí.

„Chceme být dobrými sousedy všude, kde budujeme průmyslové prostory a vytváříme pracovní místa. S touto rolí se identifikujeme dlouhodobě. Nyní bychom však chtěli tuto aktivitu posunout ještě dál a věnovat zvláštní pozornost stavbám, které udržují historickou paměť příslušných regionů. Již v minulosti jsme například opravili Boží muka v Kostelci u Stříbra. Nyní bychom v tomto úsilí rádi systematicky pokračovali,“ říká Klára Sobotková, obchodní ředitelka Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Společnost Panattoni Europe vloni v České republice podpořila více než 10 subjektů a projektů. Vydatně pomohla i nejpotřebnějším prostřednictvím Fondu ohrožených dětí Klokánek, nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci, Nadace Terezy Maxové dětem, kardiologického oddělení v pražském IKEMu, nadačního fondu Veroniky Kašákové či obecně prospěšné společnosti MELA. Velmi aktivní byl developer tradičně v oblasti sportu, konkrétně podpořil fotbalisty TJ Sokol Dobrovíz, hokejisty HC Slavoj Zbraslav a sportovní rybáře z Hostouně. Panattoni Europe vloni dále sponzorovala činnost Nadace spolku Občané pro Dobrovíz. Mimořádným příspěvkem k tématu životního prostředí bylo partnerství v 8. ročníku Ekologického oskara, nejvýznamnější české ekologické ceny.

Tisková zpráva: Panattoni Europe