Sobota 08. května. Je Statní Svátek - Den vítězství.

Penta Investments prodává Na Poříčí 30 (Motel One, Praha) s rekordním výnosem

19.07.2017 07:07 Tisková zpráva:

Společnost Knight Frank zprostředkovala prodej jednoho z nejvýznamnějších pražských hotelů Motel One sídlícího v budově Na Poříčí 30 na Praze 1. Celá transakce je výsledkem rozsáhlého výběrového řízení, které přilákalo investory do nemovitostí z celého světa, včetně Velké Británie, Evropy, Středního východu, Asie a Severní Ameriky. Společnost Knight Frank byla pověřena společností Penta Investments řízením prodejního procesu.

„Výběrové řízení včetně marketingu bylo fenomenálně úspěšné,“ komentuje Ryan Wray, ředitel a vedoucí oddělení Capital Markets společnosti Knight Frank Česká Republika. „Projevený zájem investorů byl tak velký, že jsme obdrželi celkem dvanáct nabídek a více než polovina z nich byla pod 5% počátečního výnosu. Výsledkem byl mimořádně konkurenceschopný a transparentní proces, který nám umožnil zajistit rekordní výnos v rámci hotelového trhu v České republice.“ Knight Frank oznámil konečný nákup v hodnotě vyšší než 25 mil. EUR, což odráží počáteční výnos 4,39%.

Kupujícím je společnost CEFC China, energetická a finanční společnost, která je také vlastníkem sousedícího kancelářského a maloobchodního centra Florentinum, které bylo rovněž developováno společností Penta.

Budova Na Poříčí 30 byla developována jako součást velmi úspěšného administrativního a obchodního centra Florentinum situovaného na okraji Pražského Starého Města na ulici Na Poříčí na Praze 1. Celková hrubá pronajatá plocha je 5 359 m² včetně 141 hotelových pokojů a 418 m2 obchodních prostor pronajatých společnostmi Koscom Watches, La Formaggeria Deli a lékárny       Dr. Max.

Tisková zpráva: Knight Frank