29. 06. 2017

Pořizujete družstevní byt? Wüstenrot vám půjčí až 1,5 milionu korun bez zajištění

Stavební spořitelna Wüstenrot prodlouží od 1. července až do konce roku zvýhodněné podmínky zajištění úvěru u Půjčky ProBydlení poskytované na pořízení družstevního bydlení. Úvěr, který Wüstenrot poskytne zcela bez zajištění, činí pro jednu osobu až 750 000 Kč a pro více osob až 1 500 000 Kč.

„Nový občanský zákoník a omezení nabídky 100procentních hypoték zvýšilo za poslední roky atraktivitu družstevního bydlení. U družstevního bytu bývá navíc oproti normálnímu bytu nižší pořizovací cena o 10-30 %. Výjimku mohou tvořit byty v nově postavených projektech,“ říká Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Půjčka ProBydlení umožňuje výhodné pořízení družstevního bytu, aniž by měl klient naspořeny vlastní prostředky.“
Úvěr lze využít na financování úhrady za převod družstevního podílu nebo za převod podílu
v právnické osobě, pokud se žadatel o úvěr (nebo osoba blízká) stane nájemcem bytu. Až 30 %
z celkové výše úvěru je možné použít na rekonstrukci či modernizaci bytu. Zpracování a uzavření Půjčky ProBydlení v PÚ tarifu je zcela zdarma, stejně jako vedení úvěrového účtu. Navíc až do 30. září je zdarma i uzavření smlouvy o stavebním spoření.
Úroková sazba začíná již na 4,89 % ročně. Vyřízení je jako u běžné Půjčky ProBydlení velmi rychlé. Rozhodnutí o poskytnutí úvěru je klientovi oznámeno do 24 hodin.
Další výhodou je státní podpora a úspora na daních
Ke smlouvě o stavebním spoření, ke které je sjednána Půjčka ProBydlení, může klient získat státní podporu až 2 000 korun ročně. Úroky zaplacené z Půjčky ProBydlení lze odečíst z daňového základu, což je výhodou oproti klasickému spotřebitelskému úvěru.
Družstevní bydlení je v kurzu
Obliba družstevního bydlení v Česku opět roste a staví se rekordní počet družstevních bytů. Podle Českého statistického úřadu se jejich počet odhaduje na zhruba půl milionu. Největší zastoupení má Moravskoslezský kraj (cca 94 500 družstevních bytů), Praha (cca 92 300) a Ústecký Kraj (cca 60 400). Naopak nejmenší počet se nachází v Karlovarském (cca 5 800) a Plzeňském kraji (cca 12 500).

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu