10. 10. 2018

Příběh souběžné výstavby

Během následujících šesti měsíců pokoří Prologis dosud nepřekonanou metu v oblasti developmentu výstavbou nových budov v každé ze čtyř zemí regionu střední a východní Evropy.

Schopnost rozšířit trhy České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska o devět moderních, udržitelných budov ve stanoveném termínu a v rámci smluveného rozpočtu je jasným důkazem toho, že tam, kde ostatní vidí výzvu, my vidíme příležitost.
Míra neobsazenosti je v regionu střední a východní Evropy na historicky nejnižší úrovni, v nejpoptávanějších lokalitách je k dispozici omezený počet moderních prostor a poptávka po vysoce kvalitních budovách nevykazuje takřka žádné známky poklesu. Je pro nás proto zásadní stavět nové projekty na vysoce růstových trzích s vysokými překážkami vstupu, jež dokáží flexibilně uspokojovat dlouhodobé potřeby našich zákazníků. V současné době tak Prologis ve střední a východní Evropě staví devět logistických budov o celkové rozloze zhruba 200 000 metrů čtverečních.
V České republice Prologis dokončí první spekulativní budovu 2 s plochou 27 860 metrů čtverečních v parku Prologis Park Brno. K dokončení výstavby dalších dvou budov dojde také v Prologis Park Prague-Airport. Jedná se o budovu 3, kombinující spekulativní výstavbu a předpronajaté prostory na celkové ploše 38 617 metrů čtverečních, a budovu 2B o rozloze 9 500 metrů čtverečních postavenou na míru. Po dostavbě těchto dvou projektů bude naplněna stavební kapacita celého parku.
Na území Polska se v Prologis Park Łódź dokončuje spekulativní budova o celkové rozloze 16 500 metrů čtverečních. Podle průzkumu, který jsme realizovali se společností eyefortransport jde o nejatraktivnější logistickou lokalitu v celé střední a východní Evropě. Dokončena bude také 13 300 metrů čtverečních velká budova typu small business unit (SBU) v Prologis Park Poznań III a 15 600 metrů čtverečních velká spekulativní budova v Prologis Park Wroclaw V.
Na Slovensku jsou dokončovány první dvě spekulativní budovy o celkové rozloze 63 423 metrů čtverečních v novém parku Prologis Park Nitra situovaném v blízkosti továrny Jaguar Land Rover.
V neposlední řadě je pak v Maďarsku ve výstavbě 10 000 metrů čtverečních velká spekulativní budova 12 v Prologis Park Budapest-Harbor, jež bude pro zákazníky dostupná v březnu 2019. Ta bude zároveň první logistickou budovou navrženou s pomocí technologie BIM (Building Information Modelling) ve střední a východní Evropě.
„Uskutečňovat výzvy současného logistického trhu vyžaduje perfektní plánování i provedení. Naše schopnost řídit souběžně devět projektů na různých trzích a současně dodržovat přísné časové rámce, je dobrým příkladem toho, co nás odlišuje od konkurence,“ řekl Martin Polák, managing director a regionální ředitel Prologis pro střední a východní Evropu.
Během výstavby devíti budov v sedmi parcích ve čtyřech zemích se můžeme spolehnout na zkušenosti, know-how a energii našich zaměstnanců, kteří každý den společně pracují na tom, aby se cílená strategie proměnila ve špičkový výkon, který na trhu nemá obdoby.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu