26. 02. 2019

Prologis oznamuje povýšení Martina Baláže na pozici country managera pro Českou republiku a Slovensko

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil povýšení Martina Baláže na pozici viceprezidenta a country managera společnosti pro Českou republiku a Slovensko.

Ve své nové roli bude Baláž zodpovědný za celé české a slovenské portfolio společnosti čítající aktuálně 1,6 milionu metrů čtverečních. Bude dohlížet na veškeré její leasingové a stavební aktivity, stejně tak jako na činnost v oblasti správy nemovitostí a projektového managementu.  Povede investiční projekty společnosti a proces pronájmů jejích parků v období, jež je pro Prologis z hlediska směřování v obou zemích zásadní.

Přebírá zodpovědnost rovněž za vedení pražské i bratislavské kanceláře a bude i nadále přímým podřízeným Martina Poláka, managing directora a regionálního ředitele Prologis pro střední a východní Evropu.
Martin Baláž nastoupil do společnosti Prologis v roce 2014 na pozici senior manažera pro leasing a development pro Českou republiku a Slovensko. Ve své předchozí pozici viceprezidenta pro leasing a development pro Českou republiku a Slovensko sehrál zásadní roli v řadě projektů: akvizic, výstaveb i pronájmů.
„Martin na svůj nový post nastupuje s cennými profesními zkušenostmi. Je to přirozený vůdce, jenž jde ostatním skvělým příkladem. Vždy mě nesmírně těší, když mohu sledovat osobní růst svých kolegů a toto povýšení jasně ukazuje, čeho může u Prologis jednotlivec dosáhnout. Rozsáhlé znalosti v oboru, jimiž Martin disponuje, a jeho odhodlání se neustále zdokonalovat pro nás budou velkým přínosem,“ uvedl Martin Polák.
Před nástupem do Proloigs působil Martin Baláž jako associate partner ve společnosti Cushman & Wakefield, v níž zastával funkci vedoucího průmyslových a maloobchodních a skladových prostor na Slovensku a vedoucího průmyslového oddělení pro Českou republiku. Je držitelem titulu MBA v oboru stavebnictví a nemovitostí, který získal na College of Estate Management v Readingu ve Velké Británii.
Prologis je s aktivním působením ve čtyřech zemích regionu a provozním portfoliem o celkové ploše 4 milionů metrů čtverečních předním poskytovatelem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě (k 31. prosinci 2018).

Tisková zpráva Prologis

Vývoj Swiss Life Hypoindexu