23. 04. 2015

Prologis oznamuje působivé výsledky za první čtvrtletí ve střední a východní Evropě

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil své obchodní výsledky za první čtvrtletí 2015 ve střední a východní Evropě (CEE).

Akvizice a výstavba

Prologis byl v prvním čtvrtletí aktivní. Společnost koupila logistický park o rozloze 69 105 metrů čtverečních nacházející se 23 kilometrů západně od centra Budapešti. Park byl přejmenován na Prologis Park Budapest M1.

Společnost zahájila spekulativní výstavbu dvou budov o rozloze 46 200 metrů čtverečních v Polsku:

REKLAMA

•     27 650 metrů čtverečních ve výstavbě v plně obsazeném parku Prologis Park Szczecin. Budova je již nyní předem pronajata ze 70 procent společnosti Bridgestone Stargard Sp. z o.o. a společnosti s bytovými doplňky.

• 18 550 metrů čtverečních ve výstavbě v Prologis Park Wroclaw V. Jedná se o šestou budovu v tomto plně obsazeném moderním parku.

Prologis dokončil dvě spekulativní budovy o rozloze 53 600 metrů čtverečních, konkrétně budovu o rozloze 30 000 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport a budovu o rozloze 23 600 metrů čtverečních, která je již plně pronajata, v Prologis Park Bratislava. V současné době má společnost ve výstavbě prostory o celkové rozloze více než 121 000 metrů čtverečních.

Pronájmy

Společnost pronajala přibližně 532 000 metrů čtverečních, což je o 77 procent více, než pronajala za stejné období v roce 2014. Tyto pronájmy zahrnovaly nové nájemní smlouvy na 164 000 metrů čtverečních a prodloužené nájemní smlouvy na 270 000 metrů čtverečních. Zbývající část tvořily krátkodobé pronájmy. Téměř 57 procent všech nájemní smluv bylo uzavřeno v Polsku.

Na konci prvního čtvrtletí byla obsazenost portfolia společnosti 93,1 procento.

„Rok jsme zahájili velmi aktivně,” řekl Ben Bannatyne, ředitel Prologis pro střední a východní Evropu, „do prvního čtvrtletí jsme významně investovali a soustředili se na novou výstavbu a akvizice. Vysoká míra obsazenosti našeho portfolia v Polsku a regionu CEE nám dává důvěru ve správné načasování dokončení výstavby v Praze a zahájení spekulativní výstavby dvou budov v Polsku.“

Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem sestávajícím ze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek