Text: Monika Lukešová

01. 10. 2018

Prologis Park Łódź: scénář předurčený k úspěchu

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oslavil dokončení střechy v rámci hrubé stavby první budovy svého nového parku Prologis Park Łódź.

Položení střechy znamená, že stavební práce na budově o rozloze 16 500 metrů čtverečních mohou být završeny na počátku roku 2019. Park má potenciál pro výstavbu tří nemovitostí o rozloze 93 000 metrů čtverečních.
Rychle se rozvíjející region polské Lodže je v současnosti považován za jednu z nejžádanějších logistických lokalit v oblasti střední a východní Evropy. [1] Ceremoniál u příležitosti dokončení hrubé stavby se tak nesl v duchu motta „scénář předurčený k úspěchu” a s využitím videa či rekvizit souvisejících s filmovým prostředím vyzdvihl potenciál, který park situovaný v srdci Polska nabízí svým zákazníkům. Hlavním tématem události, jíž se zúčastnili starostka Łodźe Hanna Zdanowska spolu s místními zastupiteli, zákazníci a obchodní partneři společnosti Prologis a také zástupci médií, byla role oblasti Lodž v polském logistickém systému.
Děkujeme vám za důvěru vloženou v naše město, kterou jste prokázali rozhodnutím investovat právě v Lodži. Věřím, že je před námi období provázené dynamickým rozvojem logistického sektoru na jejím území i v širším regionu,“ uvedla Hanna Zdanowska, primátorka města Lodž, ve svém proslovu během slavnostního ceremoniálu. „Pro obyvatele Lodže je toto velmi důležitý signál, že se město rozvíjí a je atraktivním místem pro jakýkoli typ podnikání.“
Region Středního Polska za posledních několik let významně posílil svoji pozici na širší logistické mapě Evropy. Naše nová investice v Lodži směřovala do bezprostřední blízkosti jednoho z nejvíce prosperujících měst v zemi. To umožní využití nemovitostí v parku jako budov typu Last TouchTM například pro sektor e-commerce díky rychlému doručení zboží z nich přímo zákazníkům,“ řekl Paweł Sapek, senior viceprezident a country manager společnosti Prologis pro Polsko. „Věříme, že umístění parku Prologis Park Łódź na křižovatce evropských dopravních koridorů spolu s nejmodernějšími řešeními, jež nabízí, jej předurčují stát se základem scénáře k úspěchu podnikání našich zákazníků.“
Prologis Park Łódź je prvním parkem v Polsku, jehož budovy budou navrženy a postaveny s využitím 3D technologie BIM (Building Information Modelling). Zákazníci v něm budou mít k dispozici nepřetržitou ostrahu a údržbu spolu se specializovaným týmem správců nemovitostí společnosti Prologis. Ani zde nebudou chybět pokročilé technologie, jakými jsou například inteligentní měřicí systém či platforma Singu FM, jež krom dalších umožní odhad spotřeby energií, budou pomáhat kontrolovat náklady a zefektivní provoz budovy i celého parku. Stejně jako všechny budovy Prologis ve střední a východní Evropě projde
i tato akreditací BREEAM.
Prologis Park Łódź se nachází přímo na území metropole, v oblasti městské části Widzew-Olechów, což z něj činí jeden z nejlépe situovaných parků v Polsku: v geografickém centru země, 12 kilometrů na západ od centra Lodže, 3 kilometry od dálnice A1 spojující Katowice s Gdaňskem a ve vzdálenosti 21 kilometrů od dopravního uzlu Stryków, spojnice dálnic A1 a A2, jež hraje klíčovou roli v rámci evropských dopravních tepen. K dispozici jsou v blízkosti parku také zastávky městské hromadné dopravy či železniční zastávka.
Prologis Park Łódź rozšíří portfolio logistických nemovitostí společnosti Prologis ve Středním Polsku, do něhož dále patří investice v lokalitách Stryków a Piotrków Trybunalski o celkové rozloze 262 000 metrů čtverečních.
Díky aktivnímu působení ve čtyřech zemích regionu a portfoliu o celkové rozloze 4,5 milionu metrů čtverečních je Prologis předním poskytovatelem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě
(k 30. červnu 2018).
[1] Prologis Research: Rozvojové strategie zákazníků: Nejatraktivnější logistické lokality v Evropě”

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek