Text: Jiří Havelka

12. 05. 2016

Prologis Park Prague-Airport je pouhý rok po dokončení plně obsazen

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že uzavřel nájemní smlouvu se společností Bonami, českým provozovatelem internetového obchodu s bytovými doplňky. Společnost nyní bude využívat plochu o rozloze 5 795 metrů čtverečních v budově DC1 v Prologis Parku Prague-Airport.

„Oslovila nás především lokalita budovy, neboť právě díky ní máme skvělý přístup k domácím i mezinárodním obchodním trasám, což přispívá k rychlému rozvoji našeho podnikání,“ řekl výkonný ředitel Bonami David Šiška. „Během tří let našeho podnikání jsme zaznamenali ohromný regionální úspěch, a proto si velmi ceníme možnosti expandovat v rámci parku i v budoucnu. Zároveň si vážíme vysoké technické úrovně budovy,“ dodal Šiška.

Podpis nové nájemní smlouvy následuje jen krátce po uzavření smlouvy na 18 000 metrů čtverečních s čínským provozovatelem internetového obchodu.  Budova DC1 v Prologis Park Prague-Airport je nyní již plně pronajata.

„Obchodování na internetu hraje i nadále v celkové poptávce po distribučních prostorách stále významnější roli – a to jak v České republice, tak v celém regionu,“ řekl ředitel pro pronájem a výstavbu Prologis pro Českou republiku a Slovensko Martin Baláž. „Strategie Prologis spočívá právě v nabídce snadno dostupných a flexibilních prostor. Naším cílem je takto uspokojit poptávku budoucích i stávajících zákazníků – ať už v odvětví internetového obchodu, tak  v dalších oborech.  To dokazuje i fakt, že je budova DC1 plně obsazena pouhý rok po jejím dokončení,“ doplnil Baláž.

Uzavření smlouvy zprostředkovala poradenská společnost 108 Agency.

Prologis Park Prague-Airport sestává aktuálně ze dvou budov o celkové rozloze 61 300 metrů čtverečních. Nachází se pouhých 5 minut od Letiště Václava Havla Praha a prostřednictvím dálnice D5 nabízí perfektní spojení s mezinárodními i domácími obchodními trasami.

Prologis je s více než 985 000 metry čtverečními logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (k 31. březnu 2016).

Uzavření smlouvy zprostředkovala poradenská společnost 108 Agency.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek