27. 03. 2019

Prologis staví v parku Prague-Airport druhou budovu na míru pro společnost CERVA GROUP

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil zahájení výstavby budovy na míru o celkové rozloze 9 817 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport pro společnost CERVA GROUP a.s., předního českého výrobce osobních ochranných pomůcek a pracovních oděvů.

Jde o rozšíření již existující budovy 2A s celkovou plochou 32 032 metrů čtverečních. Budova 2B bude vybavena nejmodernějšími udržitelnými řešeními a po jejím dokončení na konci druhého čtvrtletí získá CERVA GROUP k dispozici celkem 41 849 metrů čtverečních plochy parku.
Expanze této budovy je poslední možnou výstavbou v rámci Prologis Park Prague-Airport. V parku se nachází pět budov, jak spekulativních, tak na míru, o celkové rozloze téměř 136 000 metrů čtverečních. Park je pronajat z 92 procent.
„Je to již něco málo přes pět let, co jsme začali s výstavbou Prologis Park Prague-Airport – a jeho vynikající lokalita spolu s prvotřídní kvalitou budov a zákaznického servisu vždy budily velký zájem společností, které chtěly a chtějí těchto výhod využít. Možností rozšíření prostor parku, jenž se stal jedním z nejlépe si vedoucích v našem českém portfoliu, rychle ubývá a my jsme rádi, že této výjimečné příležitosti využil náš stávající zákazník CERVA GROUP,“ říká Martin Baláž, viceprezident a country manager společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko.
„Získat vysoce kvalitní prostory v prémiových logistických lokalitách jako Prologis Park Prague-Airport je stále těžší a těžší. Ve spolupráci se společností Prologis, která je naším dlouhodobým partnerem, jsme ale našli dodatečné prostory v jenom z nejpoptávanějších logistických parků v regionu, jež nám umožnily pokrýt naše expanzní potřeby,“ uvádí Tomáš Míka, ředitel logistiky CERVA GROUP a.s.
Prologis Park Prague-Airport sousedí s dálnicí D6 na Exitu 7 pět minut od pražského letiště. Nabízí vynikající přístup k národním i mezinárodním obchodním cestám prostřednictvím dálnic D0, D5 a D1. Veřejná doprava, včetně autobusové zastávky v parku, zde zajišťuje spojení do Kladna a Prahy, stejně tak jako na vlakové nádraží.
Prologis je s více než 1,1 milionu metrů čtverečních logistických a průmyslových ploch předním poskytovatelem distribučních nemovitostí v České republice (k 31. prosinci 2018).
Tisková zpráva Prologis

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek