14. 09. 2021

Průlom u zpětných hypoték: do financování vstupuje první banka. J&T banka poskytla úvěr společnosti FINEMO.CZ

J&T Banka je první banka v České republice, která se odvážila podpořit růst zpětných hypoték. Poskytla úvěr společnosti FINEMO.CZ, která je jediným poskytovatelem reverzních hypoték u nás. Tímto významným krokem J&T Banka umožní další expanzi zpětných hypoték v ČR.

Bankovní financování pomůže rozvoj zpětné hypotéky pěkně nakopnout. “Bez banky to nepůjde. To jsme tušili hned na začátku. Zájem seniorů o naši zpětnou hypotéku trvale roste, díky vysoké míře vlastnického bydlení a nízkým státním důchodům, je zde obrovský potenciál. A dosavadní nástroje financování přestávaly naší expanzi stačit. Bylo třeba začít myslet ve velkém. Poslední rok jsme proto hledali silné partnery. Po investiční společnosti AVANT se nyní výrazným podporovatelem stává J&T Banka.” Říká Jiří Vránek z FINEMO.CZ.
Lidé z FINEMO.CZ navázáním spolupráce s J&T Bankou prověřili svou houževnatost, odhodlanost a profesionalitu. Chtějí zpětnou hypotéku v ČR etablovat jako standardní finanční produkt, jak tomu je v zahraničí. A tak jim náročný proces prověřování, který spojenectví s bankou předcházel, stál zato. Detaily přibližuje jeden ze zakladatelů společnosti Marek Rokoský:
„J&T Banka s námi jednala déle než rok. Detailně zkoumala celý náš business model. Zabývala se širokou škálou činností, kterou FINEMO.CZ dělá. A to od celkového pohledu na našeho podnikání, přes detailní pochopení našeho úvěrového procesu, komunikaci s potenciálními klienty a dosavadní způsob financování. Banka si nechala také externě posoudit u renomované právní kanceláře naši úvěrovou dokumentaci. Všechno jsme měli v pořádku.”
FINEMO.CZ se svojí Rentou z nemovitosti pomalu dobývá seniorský finanční trh. Seniorům pomáhá řešit jejich finanční problémy a vnášet do života klid. Seniorům také pomáhá plnit své sny, které by si bez zpětné hypotéky nemohli dovolit. FINEMO.CZ zbavuje své klienty i zatěžujících splátek z jejich předchozích úvěrů, které se Rentou z nemovitosti plně splatí.
„Důsledně dbáme na to, aby náš model reverzních hypoték bezpečně fungoval, a to jak pro koncové klienty, seniory, tak pro investory, kteří zpětné hypotéky pomáhají financovat,“ uvádí druhý za zakladatelů Jiří Vránek.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek