28. 03. 2019

PSN umožní vstup dalších investorů do projektu Kotva

Obchodní dům Kotva v centru Prahy čeká zásadní rekonstrukce. Společnost PSN, majitel ikonické stavby ze 70. let minulého století, plánuje Kotvu přestavit na moderní obchodní dům světové úrovně. Rekonstrukce začne v příštím roce a potrvá přibližně 12 měsíců.

PSN získala Kotvu v roce 2016 od irské konsolidační agentury NAMA. Poslední dva roky pracuje na podrobném obchodním konceptu, který má legendární stavbu přeměnit na moderní „department store“ a zařadit ji mezi nejprestižnější obchodní domy světových metropolí.
„Kotva bude jako jediné obchodní místo svého druhu v České republice udávat trend a tempo světové módy, kultury i životního stylu. Na přípravě nového konceptu jsme spolupracovali s profesionálním zahraničním týmem poradců, kteří mají zkušenosti z obchodních domů jako Selfridges v Londýně nebo TSUM a Tsvetnoy v Moskvě. Plánujeme, že v Kotvě umístíme více než 800 značek, mezi kterými je o Kotvu velký zájem, domluveni jsme již zhruba s polovinou z nich,“ potvrzuje CEO OD Kotva Marek Vavřina.
Aktuálně Kotva přináší i investiční příležitost. PSN plánuje otevřít prostor pro vstup dalším investorům až s 50% podílem na projektu. Hledáním finančního partnera pověřila společnost Deloitte.
„Jde o ojedinělou příležitost vstoupit do pokročilého projektu obnovy jedinečného a nejznámějšího obchodního domu v České republice. Očekáváme, že zhodnocení investice bude pro investory nadprůměrné,“ říká Miroslav Linhart, partner společnosti Deloitte.