04. 12. 2018

Subjekty:
Hypoteční banka

Půjčky na bydlení se zase o něco prodraží

Hypoteční banka zdražuje Jasnou hypotéku. Od 10. prosince letošního roku vyšplhají úrokové sazby o další jednu nebo dvě desetiny podle konkrétních fixací. Hypotéku v pásmu LTV do 70 % u pětileté fixace nyní dostane za úrokovou sazbu 3,19 % a v pásmu LTV do 80 % potom za 3,39 %.

K růstu úrokových sazeb Jasné hypotéky dojde 10. prosince 2018. Sazby Jasné hypotéky s pětiletou fixací v pásmu LTV do 80 % vzrostou na 3,39 %. Banka svým zvýšením reaguje na vývoj dlouhodobých úrokových sazeb na českém mezibankovním trhu. Hypoteční banka však není zdaleka jediným hráčem na trhu, který tak činí, k obdobným rozhodnutím dospěla i většina jejích konkurentů.
Období levných hypoték, kdy se hypoteční úvěry pohybovaly kolem 2 %, je tak dnes již minulostí. „Lidé, kteří uvažují nad hypotečním úvěrem, by si měli pospíšit a vzít si hypotéku co možná nejdříve. V dohledné době budou totiž úrokové sazby hypoték spíše růst, jejich pokles je v následujících měsících nepravděpodobný,“ tak popisuje aktuální situaci na hypotečním trhu Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky.
Jasná hypotéka je dnes již tradiční produkt Hypoteční banky se zcela jasnými pravidly pro získání výhodnějšího úroku. Při uzavření úvěru s pětiletou fixací získají klienti zdarma odhad nemovitosti a vedení úvěru. Podmínkou pro zvýhodněnou úrokovou sazbu je pravidelné zasílání 1,5 násobku měsíční splátky na svůj účet v ČSOB. Kromě toho je zvýhodnění podmíněno uzavřením životního pojištění u ČSOB Pojišťovny nebo je možné si jako alternativu vybrat sjednání inkasa z účtu spoludlužníka u ČSOB.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek