05. 02. 2021

SAS rozšiřuje inovace prostřednictvím globálních hackathonů

Společnost SAS uspořádá v březnu velký mezinárodní hackathon NA GLOBÁLNÍ ÚROVNI, do kterého se mohou přihlásit odborníci z celého světa. Cílem bude s pomocí pokročilých analytických a dalších technologií a umělé inteligence hledat řešení pro výzvy, které přináší dnešní doba. Přihlášku do #HackinSAS hackathonu mohou podat jednotlivci i skupiny do 14. února 2021.

„Uvědomujeme si, že se s hackathony roztrhl pytel. Ale rádi bychom nabídli možnost zapojit se do něčeho velkého. Účastníci našeho hackathonu budou hledat řešení velkých obchodních a humanitárních výzev, a to vše při experimentování s nejnovějšími analytickými a cloudovými softwary. Je jasné, že dnes se nikdo nenudí, ale věříme, že pokud dáme naší práci smysl v podobě řešení úlohy, která pomůže dalším lidem, můžeme se něčemu naučit a zároveň si každodenní práci zpestřit. Zajímavý aspekt také může být, že se můžete porovnat s dalšími týmy z celého světa. V SAS věříme, že zvědavost je srdcem lidského pokroku,“ uvedl Petr Šlajchrt, Country Director společnosti SAS Institute pro Českou republiku.
SAS hackathony jsou v technologickém světě dobře známé. Během hackathonu týmy účastníků spolupracují a soutěží o nalezení nejlepšího řešení obchodní nebo humanitární výzvy s využitím moderní technologie. SAS již dříve podporoval regionální hackathony. Nové globální hackathony shromáždí lidi z různých regionů, prostředí a úrovní dovedností, aby spolupracovali a vyvíjeli aplikace a řešení pomocí analytiky SAS, umělé inteligence, cloudu a open-source technologie. Vizí je umožnit všem zapojit se do řešení podnikání a nejpřesvědčivějších problémů společnosti.
V oblasti globálních humanitárních možností se hackathon zaměří například na boj proti pandemii a řešení změny klimatu. V podnikatelském sektoru to bude třeba na pomoc bankám při snižování podvodů nebo maloobchodu s vylepšováním zákaznické online zkušenosti. Prostřednictvím hackathonů mohou účastníci prozkoumat podnikatelské přístupy, navázat kontakt s dalšími inovátory a vyzkoušet nové a vznikající technologie, jako je SAS Viya®.
Hackathonové týmy budou vytvářet potenciálně životaschopné aplikace a produkty. Akce hackathonů SAS jsou výjimečnou možností, jak mohou všichni lidé se zájmem o analytiku, včetně zákazníků a technologických partnerů SAS, nezávislých vývojářů, studentů a začínajících podniků, využívat analytickou platformu SAS Viya běžící na Microsoft Azure k řešení obchodních a globálních výzev.
Samotný hackathon bude probíhat po celý březen. Finalisté budou vybráni v dubnu. Vyhlášení vítězů proběhne v květnu na globálním fóru Virtual SAS 2021. Registrace je k dispozici na adrese www.sas.com/sas/events/hack-in-sas/register.html.
Hackathon (také hack day nebo hackfest) je akce, při níž programátoři, případně ve spolupráci s grafiky a webdesignéry, intenzivně pracují na zadaném softwarovém projektu.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek