02. 01. 2020

Savills: Star Capital Investments získala budovu Lighthouse Towers v pražských Holešovicích

Společnost Star Capital Investments získala kancelářskou budovu třídy A, Lighthouse Towers, v dynamicky se rozvíjející lokalitě Prahy 7 – Holešovice. Prodávajícím byla Deka Immobilien. Nemovitost se skládá ze dvou samostatných administrativních budov spojených na úrovni podzemního parkoviště, které má kapacitu 360 parkovacích míst. Nižší z budov, budova B, nabízí ve čtyřech podlažích 6 500 m2 pronajímatelné plochy, včetně jídelny a kavárny. Vyšší budova, budova A, je impozantní 19 podlažní administrativní budova s ​​certifikací BREEAM a téměř 21 000 m2 pronajímatelné plochy. Samotné umístění budovy na břehu Vltavy nabízí nádherný panoramatický výhled na Prahu. Mezi hlavní nájemce kancelářských prostor patří ČD Cargo, Accenture, Pharmaceutical Research Associates, LMC a PharmaSwiss.

Fraser Watson, ředitel oddělení investičního poradenství společnosti Savills ČR a SR, říká: „Bylo nám potěšením zastupovat Star Capital Investments v průběhu akvizice kancelářské budovy Lighthouse Towers. Jedná se o velmi dobře zavedenou budovu v rámci neobyčejně rychle se rozvíjejícího kancelářského trhu pražských Holešovic. Jsme si jisti, že náš klient může i nadále stavět na dlouholetém úspěšném vedení nemovitosti, ke kterému došlo během vlastnictví společností Deka. Rádi bychom touto cestou poděkovali a ocenili úsilí všech zainteresovaných stran podílejících se na uskutečnění této transakce.“
Stuart Jordan, výkonný ředitel společnosti Savills ČR a SR, dodává: „Blahopřejeme společnosti Star Capital Investments nejen k získání vynikajícího aktiva s potenciální hodnotou, ale také k velmi úspěšnému roku 2019, ve kterém jsme měli tu čest podílet se s nimi na čtyřech investičních transakcích.“
Josef Malíř, výkonný ředitel společnosti Star Capital Investments, komentuje: „Těší nás úspěšné získaní kancelářské budovy Lighthouse Towers. Posílení naši investiční platformy do nemovitostí pro nás představuje vynikající příležitost pokračovat v zhodnocování finančních prostředků našich akcionářů a investorů. V rámci nově získané nemovitosti se budeme snažit udržet stávající smluvní podmínky a zároveň zajistit plnou obsazenost budov.“

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek