25. 04. 2019

Savills zmapovala radikální změny na českém realitním trhu za dobu členství České republiky v Evropské unii

S blížícím se patnáctiletým výročím vstupu České republiky do Evropské unie vydala Savills, společnost poskytující poradenské služby v oblasti komerčních nemovitostí, infografiku vyzdvihující klíčové milníky v procesu transformace realitního trhu a ekonomiky země.

Časová a prostorová infografika společnosti ukazuje radikální změny, jež se za posledních 15 let udály na českém průmyslovém, investičním, kancelářském a maloobchodním trhu – od trojnásobku objemu investic až po osminásobný nárůst nabídky průmyslových prostor, od prvního moderního nákupního centra až po příchod sdílené ekonomiky, jež předznamenala novou revoluci ve způsobu vnímání městského prostoru.
Český trh s nemovitostmi do značné míry sleduje globální trendy, nicméně i on sám je v některých oblastech lídrem, například PropTech společnosti jsou vysoce ceněny pro svou kvalifikovanou a talentovanou pracovní sílu v oblasti IT. Sektor podnikatelských služeb, který zaměstnává více než 100 000 osob pracujících v 300 moderních, účelově postavených business centrech napříč Českou republikou, je klíčovým pro celý region. Na druhou stranu dostupnost bydlení v České republice je v současné době nejhorší z celé Evropy. Dokazuje to cena nových bytů, která se vyšplhala až na 11,3násobek průměrného ročního příjmu.
Chcete-li vidět infografiku společnosti, jež zahrnuje 15 let změn českého trhu s nemovitostmi od roku vstupu České republiky do Evropské unie, klikněte zde (k dispozici v angličtině).
Tisková zpráva Savills

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek