Pondělí 24. června. Svátek má Jan.

Skupina DEK vstupuje na kapitálové trhy a chystá další expanzi sítě stavebnin

27.08.2018 04:08 Tisková zpráva:

V následujících třech letech plánuje skupina DEK, největší distributor stavebních materiálů v Česku, otevřít až 20 moderních poboček s vysokým standardem v Česku a na Slovensku. K tomu má skupině DEK pomoci vstup na kapitálové trhy ve formě emise dluhopisů s pohyblivým úrokovým výnosem v nominální hodnotě 3 mil. Kč a se splatností v roce 2023, která byla v červnu úspěšně uvedena na Burzu cenných papírů Praha v  celkovém objemu 1 101 mil. Kč.

„Emisí veřejně obchodovaných dluhopisů rozšiřujeme způsoby financování společnosti o nástroj, který jsme dosud nevyužívali. Zároveň tím dále posilujeme naši finanční stabilitu. Získané zdroje chceme použít na rozvoj prodejní sítě Stavebnin DEK v Čechách a na Slovensku. Věřím, že moderní pobočky, které na těchto trzích otevřeme, budou poskytovat komfort a skvělé služby všem našim zákazníkům,“ říká Jan Bolek, finanční ředitel skupiny DEK.

Jako vedoucí spolumanažery emise pověřila skupina DEK Českou spořitelnu a Komerční banku. Dluhopisy schválila dne 23. června 2018Česká národní banka a 27. června 2018 byly přijaty k obchodování na Regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha.