06. 09. 2022

Společnost IMMOFINANZ úspěšně završila prodej pražské kancelářské budovy

Společnost IMMOFINANZ prodala kancelářskou budovu BBC Gamma v Praze firmě Passerinvest Group, přednímu realitnímu investorovi a developerovi v České republice. Budova nabízí plochu zhruba 31.000 m2 a je pronajímána v plném rozsahu jedinému nájemci formou dlouhodobého pronájmu. Transakce byla uzavřena s prémií k účetní hodnotě ke dni 30. června 2022.

„V rámci naší strategie portfolia se soustřeďujeme na maloobchodní nemovitosti a kancelářská řešení myhive. Patří sem také prodej nemovitostí v celkové hodnotě zhruba 1 miliardy eur a investice takto získaných příjmů do nemovitostí s cílem posílit naše značky nebo splácet náš dluh. Prodej budovy BBC Gamma je důležitým krokem, který odpovídá naší strategii a s jehož výsledkem jsme velmi spokojeni,“ uvedla Radka Doehring, členka představenstva společnosti IMMOFINANZ.

Tato kancelářská budova se nachází v Praze 4, tj. v širším městském centru, a nabízí pronajímatelné prostory v 10 nadzemních podlažích, stejně jako v podzemních podlažích s 500 parkovacími místy. Její architektonické řešení obsahuje prvky, jako jsou panoramatické výtahy, dvoupodlažní zasedací místnosti zasahující do atria či střešní zahrada s prostorem pro relaxaci.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu