01. 10. 2015

1 komentář

Společnost NexenTire oficiálně zahájila výstavbu továrny u Žatce

„Tento moment je pro nás velice důležitý a přelomový, neboť jsmevelice stáli o to, aby naše první evropská továrna vyrostla právě zde, v zóně Triangle u Žatce. Na této lokalitě oceňujeme zejména její strategické umístění ve středu Evropy a dobrou dopravní dostupnost. Do regionuzároveň přineseme až 1500 pracovních míst,“uvedl Byung Joong Kang, předseda představenstva společnosti NexenTire.

Symbolického položení základního kamene továrny se kromě premiéra Sobotky zúčastnili takéhejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a zástupci české vlády: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Jihokorejskou stranu kromě zástupců společnosti NexenTire reprezentoval také MoonHayong, velvyslanec Korejské republiky v České republice.

Specializací technologicky vyspělého závodu společnosti NexenTirev zóně Triangle bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce továrny, jež bude disponovat nejmodernějšími výrobními postupy, dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha závodu bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše 15 fotbalových hřišť.

V průběhu druhé poloviny roku 2016 zahájí korejský výrobce pneumatik na Žatecku a v okolí nábor zaměstnanců. Nejvíce pracovníků z celkového počtu až 1500 bude NexenTire vyhledávat na pozici operátor ve výrobě, společnost však bude českými odborníky obsazovat také pozice ve středním, vyšším a top managementu.

Cílem NexenTire je na více úrovních podporovat dění v Žatci a okolí a stát se dobrým a spolehlivým partnerem pro budoucnost regionu. Proto společnost využila hned jednu z prvních příležitostí a stala se generálním partnerem Dočesné, tradičního žateckého svátku piva, který proběhl na počátku září. V rámci oblíbené a velmi navštěvované městské slavnosti se tak NexenTire poprvé blíže představil místním obyvatelům.
Zdroj : Tisková zpráva NexenTire

Vstoupit do diskuze 1 komentář