04. 02. 2020

Své domovy lidé nejčastěji staví i rekonstruují svépomocí, vyplývá z průzkumu

Z nedávného průzkumu stavební společnosti Wirtuuu vyplynulo, že se lidé ve více než třetině případů uchylují nejen k rekonstrukcím, ale také k samotným stavbám svých domů svépomocí (34,5 %). Pouze 11 % Čechů při stavbě nebo rekonstrukci svého obydlí využilo stavební firmu.

„Velká část staveb či rekonstrukcí se přitom často neobejde bez komplikací (32 %). Nejčastěji lidé pak naráží na problémy s překročením cenového rozpočtu (28 %), nedostatkem řemeslníků (17 %) a nedodržováním termínů (17 %). 6 % dokonce přiznává, že přecenilo své síly a muselo si přizvat k realizaci více odborníků,“ říká výsledky průzkumu Jiří Bonk ze společnosti Wirtuuu.
Pouze 7 % lidí v ČR si myslí, že stavební firmy odvádějí kvalitní práci. Lidé nejčastěji vnímají velké rozdíly v kvalitě a v cenách mezi stavebními společnostmi (34 %). Že jsou jejich služby drahé si myslí 14 % respondentů, a 10 % z nich si navíc myslí, že ještě k tomu odvádějí nekvalitní práci. Naprostou nedůvěru ve stavební firmy má pak 3,5 % lidí, kteří je vnímají celkově jako totální průšvih.
Průzkum realizovala pro společnost Wirtuuu agentura Rondo data na vzorku 1233 respondentů na konci roku 2019, v rámci celé České republiky.
Tisková zpráva Wirtuuu

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek