20. 02. 2020

Třetí v Praze. Star Group loni prodal v metropoli 57 bytů, zabodoval také s rodinnými domy

V Praze je dál hlad po vlastním bydlení, loni meziročně stoupl počet prodaných bytových jednotek o 15 procent. Developeři našli kupce pro téměř tisícovku bytů (989), přičemž 57 z nich patřilo Star Groupu. V české metropoli byly jen dvě developerské společnosti úspěšnější, renomovaná izraelská firma přitom dala nemovitosti na trh až v průběhu léta. Ještě nerozestavěné.

Star Group opět slavil u zákazníků úspěch se svým rozsáhlým bytovým komplexem Nové Chabry v Praze 8, kde v minulosti vystavěl téměř čtyři sta bytů.
Etapy F a G, které čítají přes 200 bytů, měl developer připravené už dlouho, ale na roky se protáhlo čekání na potřebná povolení. „Po několika letech se nám podařilo získat stavební povolení pro etapy F a G projektu Nové Chabry. Dohromady zahrnují přes 200 bytových jednotek v krásném prostředí s kompletní občanskou vybaveností, kterou jsme realizovali již dříve a budeme nadále rozvíjet,“ přiblížil Tal Grozner, šéf české pobočky Star Groupu.
Na základní kámen Tal Grozner poklepal v listopadu, byty mají být hotové v roce 2021.
To, že Star Group bude patřit k nejúspěšnějším developerům v Praze za minulý rok, naznačily už předprodeje. „Předprodeje byly naplněny téměř okamžitě, z většiny kupovali naši klienti z předešlých etap, kterým se změnila situace, a po několika letech se potřebovali přesunout do většího bytu nebo chtěli jen investovat volné finanční prostředky,“ přiblížil Tal Grozner.
Star Group se loni pustil v Dolních Chabrech také do dalšího projektu, na podzim rozestavěl 10 z plánovaných 12 rodinných domů. Také komorní projekt pod názvem Nové Chabry vily se setkal s velkým zájmem zákazníků.
Rychle se prodalo sedm z deseti dostupných nemovitostí. Rodinné domy jsou velkorysé, o dispozicích 4+kk a 5+kk. Další dva plánuje developer uvést na trh na konci února.