Pátek 20. října. Svátek má Vendelín.

Velikonoční nadílka České spořitelny: hypotéka se sazbou už od 1,89 % p.a.

24.03.2016 03:03 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Úrokové sazby hypoték se pohybují na historicky nejnižších úrovních, a klienti tak stále více poptávají delší fixace, díky kterým získají jistotu nízké sazby a neměnných splátek na více let dopředu. Mohou si tak lépe naplánovat své výdaje a řídit rozpočet domácnosti,“ řekl Karel Chábek, manažer hypoték České spořitelny. „Ceny zdrojů na mezibankovním trhu jsou aktuálně příznivé, a tak můžeme vyjít našim klientům vstříc a nabídnout jim nízké sazby i u delších fixací. Ožívá však i trh s nemovitostmi, což se projevuje pozvolným růstem cen bytů a domů, “ doplnil Karel Chábek.

Na konci roku 2015 rostly realizované ceny bytů v České republice meziročně v průměru o 6,7 % a cenový růst ve zbytku České republiky dokonce v poslední době předstihuje růst cen v Praze (4,6 %). Podrobný výhled nabízí Cenový index nemovitostí České spořitelny. Roste i průměrná výše hypotéky, v posledním roce se ze zhruba 1,7 milionu Kč vyšplhala na aktuálních 1,9 milionu Kč. Nejpoptávanější jsou menší byty, které řeší rodinnou situaci mladých lidí a rodin či starších lidí.