30. 04. 2019

Vienna House kupuje 17 městských hotelů od skupiny arcona

Rakouská hotelová skupina Vienna House k 30. dubnu kupuje 17 městských hotelů a dva projekty od rostocké skupiny arcona. arcona se do budoucna bude koncentrovat na rekreační hotelnictví. Kromě osmi úspěšných arcona Living a čtyř arcona Hotelů se transakce týká také pěti provozů Steigenberger franšízora Deutsche Hospitality i dvou projektů v Greifswaldu a Mannheimu. Smluvní strany se dohodly držet kupní cenu v tajnosti.

„Městské hotely arcona se perfektně hodí do portfolia Vienna House. Sešli se dva partneři, kteří se koncentrují na pozici značky na trhu a hlavní obchodní činnost. Chtějí úspěšně růst, a navíc si také výborně rozumí,“ vysvětluje Rupert Simoner, CEO Vienna House. Vienna House převezme všechny zaměstnance městských hotelů od skupiny arcona. Hotely budou provozovány v nájmu pod zastřešující značkou Vienna House. Největší rakouská hotelová síť v současnosti provozuje a rozvíjí více než 40 hotelů v Evropě, přičemž těžiště leží v městských hotelech pod značkami Vienna House, Vienna House Easy a Vienna House R.evo.
Alexander Winter, jednatel arcona, vidí budoucí trh naopak v oboru rekreačního hotelnictví. V portfoliu skupiny arcona proto zůstává šest hotelů v úspěšných destinacích, jako jsou Sylt, Kitzbühel, Rujána, hotel Elephant ve Výmaru a Romantik Hotel na hradě Wartburg v Eisenachu. Důležitým tahounem budoucího růstu budou Barefoot Hotels, neboť arcona nedávno se zakladatelem Barefoot Tilem Schweigerem uzavřela dlouhodobou licenční smlouvu o prosazování tohoto konceptu po celém světě. „Se zbývajícím portfoliem hotelů a konceptem Barefoot se nyní budeme plně koncentrovat na rostoucí trh rekreačního hotelnictví a budeme společně s našimi zaměstnanci pokračovat do budoucnosti,“ říkají společníci skupiny arcona Alexander Winter a prof. Stephan Gerhard. V příštích deseti letech má být otevřeno celkem 20 Barefoot hotelů. „Vidíme zde nesmírný potenciál jak v národním, tak i v mezinárodním měřítku,“ potvrzuje Winter. Sídlo skupiny arcona zůstává v Rostocku, ve 2. pololetí 2019 se firma přestěhuje do Villy Zeeck.
Za úspěšnou podporu při prodeji děkuje arcona firmám ECOVIS a Wenske Legal a Vienna House zástupcům firem Hogan Lovells International LLP a PricewaterhouseCoopers Wien. Na této transakci se podílela společnost Treugast Solution Group.
Do portfolia společnosti Vienna House přecházejí následující provozy:

• arcona Hotels v Postupimi, Stuttgartu, Rostocku a Stralsundu
  • arcona Living v Osnabrücku, Wetzlaru, Lipsku, Baden-Badenu, Berlíně, Brémách, Mnichově a švýcarském Schaffhausenu
  • Steigenberger Hotels v Rostocku, Wismaru, Osnabrücku, Braunschweigu a Eisenachu
  • Projekty v Greifswaldu a Mannheimu

Vývoj Swiss Life Hypoindexu