29. 01. 2019

Wüstenrot poskytl loni úvěry za téměř 13 miliard korun

Finanční skupina Wüstenrot poskytla v roce 2018 svým klientům úvěry a hypotéky v celkovém objemu 12,7 miliardy korun. Jedná se o nejvyšší sumu za 26 let působení Wüstenrotu na českém trhu. Oproti roku 2017 vzrostl celkový objem o více než třetinu především díky atraktivním podmínkám úvěrů a zvýšenému zájmu o hypotéky. Wüstenrot tak o polovinu zvýšil svůj tržní podíl na trhu s hypotečními úvěry pro fyzické osoby.

„Strategické rozhodnutí, které jsme učinili na začátku roku, stát se společností orientovanou na finanční poradce, ale i nové produkty a maximální snaha vyhovět potřebám klientů stojí za rekordními čísly Wüstenrotu v roce 2018,“ říká Michael Pupala, generální ředitel a předseda představenstva finanční skupiny Wüstenrot a dodává: „Významně se na našem úspěchu podílel také rozvoj obchodní sítě. V loňském roce jsme otevřeli dvě nová regionální centra a 20 dalších poboček.“
Wüstenrot poskytl hypotéky za více než 10,7 miliardy korun a dosáhl tím rekordního výsledku za celou dobu své činnosti. Ve srovnání s rokem 2017 stoupl v loňském roce objem hypoték téměř o padesát procent, zatímco celý trh s financováním bydlení vykáže za rok 2018 spíše pokles.
Úspěšný rok se projevil i na zvýšeném podílu na trhu hypotečních úvěrů pro fyzické osoby – za celý rok vzrostl podíl Wüstenrotu téměř na pět procent. A v  prosinci dosáhl podle údajů hypoindexu rekordních 11 %.
Zájem o překlenovací a řádné úvěry ze stavebního spoření se pohyboval na obdobné úrovni jako v roce 2017. Klienti si tak především na vylepšení bydlení či na družstevní byty půjčili téměř dvě miliardy korun.
„I nadále chceme být skupinou nabízející férové a transparentní podmínky jak klientům, tak finančním poradcům. Věřím, že v letošním roce budeme pokračovat v nastoupeném trendu, který ještě umocní první výsledky procesu digitální transformace Wüstenrotu,“ uzavírá Pupala.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek